Het recept voor deze tomatensoep met knapperige kikkererwten en citroen komt uit Rachel Khoo’s kookschrift. Rachel Khoo is food creative en food writer, televisiepersoonlijkheid en organisator van culinaire events.
Over dit recept schrijft ze: “Iedereen die ooit voor weinig geld heeft moeten koken, kent ze wel: blikken soep en blikken witte bonen in tomatensaus. Toen ik studeerde at ik vaak soep en bonen uit blik, en op donkere winteravonden is een romige tomatensoep echt heerlijk verwarmend. Ik houd van deze citroenige kikkererwten (ik heb altijd blikken kikkererwten in de kast staan): mijn versie van croutons. Ik strooi ze over de soep, maar je kunt ze ook als nootjes eten – bij een biertje of een glas wijn.”
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Laat de soep na het toevoegen van de room niet meer koken, dan gaat de room schiften.
Onze veilige betaalmethoden: