Het recept voor deze risotto met amarone di Valpolicella komt uit River Cafe 30, het Italiaanse jubileumkookboek van River Café (het meest bekende restaurant van Londen en de keuken waar Jamie Oliver werd ontdekt).

Uit het boek over dit recept: “Dit simpele recept maken we alleen met heel vers eekhoorntjesbrood. De paddenstoelen moeten smetteloos zijn, met brede witte stelen en bruine, ongebroken hoeden. Als de onderkant van de hoeden geelbruin is, dan zijn de paddenstoelen overrijp. Was eekhoorntjesbrood nooit.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    River Cafe 30

    Ruth Rogers

    • De 120 lekkerste recepten van het bekendste restaurant van Londen
    • Simpele, moderne, Italiaanse gerechten, met ingrediënten van het seizoen
    • Prachtig jubileumkookboek, een must have voor alle foodies
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten salade van rauw eekhoorntjesbrood

  • 4 stuks groot, stevig en vers eekhoorntjesbrood
  • 100 ml extra vergine olijfolie, plus extra voor erover
  • het sap van ½ citroen
  • 200 g rucolablaadjes
  • 6 takjes verse tijm

Bereidingswijze

  • Houd het eekhoorntjesbrood heel, veeg de hoeden schoon met een vochtige doek, schil de stelen en snijd de onderkantjes eraf. Snijd ze overlangs in dunne plakken.
  • Meng de olijfolie en het citroensap met wat zeezout en zwarte peper.
  • Was en droog de rucolablaadjes. Hussel ze met de dressing en verdeel ze over 4 borden. Leg het eekhoorntjesbrood erop. Bestrooi met zout en peper en de tijmblaadjes. Besprenkel met wat extra vergine olijfolie en serveer.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    River Cafe 30

    Ruth Rogers

    • De 120 lekkerste recepten van het bekendste restaurant van Londen
    • Simpele, moderne, Italiaanse gerechten, met ingrediënten van het seizoen
    • Prachtig jubileumkookboek, een must have voor alle foodies
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



River Cafe 30

Ruth Rogers

  • De 120 lekkerste recepten van het bekendste restaurant van Londen
  • Simpele, moderne, Italiaanse gerechten, met ingrediënten van het seizoen
  • Prachtig jubileumkookboek, een must have voor alle foodies
29,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay