Risotto met amarone di Valpolicella

Risotto met amarone di Valpolicella

Het recept voor deze risotto met amarone di Valpolicella komt uit River Cafe 30, het Italiaanse jubileumkookboek van River Café (het meest bekende restaurant van Londen en de keuken waar Jamie Oliver werd ontdekt).

Uit het boek over dit recept: “Het lijkt misschien overdreven, maar je hebt echt een hele fles amarone voor deze risotto nodig. Maak hem niet met minder wijn.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    River Cafe 30

    Ruth Rogers

    • De 120 lekkerste recepten van het bekendste restaurant van Londen
    • Simpele, moderne, Italiaanse gerechten, met ingrediënten van het seizoen
    • Prachtig jubileumkookboek, een must have voor alle foodies
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij? >

Ingrediënten risotto met amarone di valpolicella

  • 300 ml kippenbouillon (recept in het boek)
  • 150 g zachte boter
  • 1 middelgrote rode ui, gepeld en gehakt
  • 1 stronk bleekselderij, gewassen en fijngehakt
  • 300 g risottorijst
  • 1 fles amarone di Valpolicella
  • 150 g Parmezaanse kaas, versgeraspt
  • crème fraîche (naar keuze)

Bereidingswijze

  • Verhit de kippenbouillon en proef of hij goed op smaak is.
  • Smelt twee derde van de boter in een grote pan en bak de ui ongeveer 20 minuten op laag vuur, of tot hij lichtbruin is. Voeg de rijst toe en roer om hem met de boter te bedekken.
  • Draai het vuur hoger en schenk er geleidelijk 500 ml van de wijn bij terwijl je die langzaam door de rijst laat opnemen. Voeg dan de hete bouillon met een soepopscheplepel per keer en al roerend toe; voeg pas meer bouillon toe als de rijst de vorige hoeveelheid volledig heeft opgenomen.
  • Schenk als alle bouillon is opgenomen en de rijst vrijwel gaar is de rest van de wijn er al roerend bij. De rijst heeft de kleur van de wijn aangenomen.
  • Voeg de helft van de Parmezaanse kaas en de rest van de boter en zout en peper toe, maar roer niet te lang. Serveer met de rest van de Parmezaanse kaas en een schep crème fraîche erop als je die gebruikt.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    River Cafe 30

    Ruth Rogers

    • De 120 lekkerste recepten van het bekendste restaurant van Londen
    • Simpele, moderne, Italiaanse gerechten, met ingrediënten van het seizoen
    • Prachtig jubileumkookboek, een must have voor alle foodies
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



River Cafe 30

Ruth Rogers

  • De 120 lekkerste recepten van het bekendste restaurant van Londen
  • Simpele, moderne, Italiaanse gerechten, met ingrediënten van het seizoen
  • Prachtig jubileumkookboek, een must have voor alle foodies
29,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay