Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Ricotta uit de oven

Ricotta uit de oven

0 / 5. 0

Ingrediënten ricotta uit de oven

  • boter en geraspte Parmezaanse kaas, voor de vorm
  • 2 handenvol verse basilicumblaadjes
  • een handvol verse muntblaadjes
  • een handvol verse bladpeterselieblaadjes
  • 500 g buffelricotta
  • 120 ml double cream of slagroom
  • 2 eieren
  • 150 g Parmezaanse kaas, versgeraspt
  • 12 zwarte olijven, ontpit en gehakt

Bereidingswijze ricotta uit de oven

  • Verhit de oven tot 190 °C.
  • Bedek de bodem en wand van een ronde springvorm van 30 cm doorsnee met een beetje boter en wat geraspte Parmezaanse kaas. Schud het teveel aan kaas eruit.
  • Doe de kruiden in de kom van een foodprocessor en doe de helft van de ricotta en de slagroom erbij. Draai tot het lichtgroen is. Voeg de rest van de ricotta en slagroom toe en zet de machine weer aan. Voeg terwijl je aan het mengen bent de eieren stuk voor stuk toe. Strooi er zeezout en zwarte peper bij. Spatel tot slot de Parmezaanse kaas erdoor.
  • Schep het mengsel in de vorm en verspreid de olijven erover. Zet het 20 minuten in de oven. De taart moet rijzen en een bruine korst krijgen, maar in het midden nog zacht zijn. Serveer hem na 5 minuten.

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij?

Het recept voor deze ricotta uit de oven komt uit River Cafe 30, het Italiaanse jubileumkookboek van River Café (het meest bekende restaurant van Londen en de keuken waar Jamie Oliver werd ontdekt).

Over dit recept schrijven de auteurs: “Ricotta al forno is een van onze favoriete recepten. Het is een soort Italiaanse soufflé zonder bloem. Als hij gaar is, moet de bovenkant nog een beetje wiebelen.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van



River Cafe 30

Ruth Rogers

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • De 120 lekkerste recepten van het bekendste restaurant van Londen
  • Simpele, moderne, Italiaanse gerechten, met ingrediënten van het seizoen
  • Prachtig jubileumkookboek, een must have voor alle foodies
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔