Radijsjessalade

Radijsjessalade

5 / 5. 1

Ingrediënten

  • 1 pond radijsjes, ontdaan van groen en goed gewassen en in plakjes gesneden
  • 1 middelgrote (rode) ui in heel dunne ringen gesneden of 4 bosuitjes, ontdaan van wortels in dunne ringetjes gesneden
  • 2 tomaten, zaad met vocht verwijderd en in kleine stukjes gesneden
  • 1 flinke tl (zee)zout
  • 1 fijngehakt teentje knoflook
  • 5 draaien van de zwarte pepermolen
  • ½ el fijngehakte verse basilicum of muntblad
  • 2 el vers citroensap
  • 1 el suiker
  • 3 el mooie (vergine) olijfolie
  • vers peterselieblad ter garnering

Bereidingswijze

  • Schep in een saladekom de plakjes radijs, ui en stukjes tomaat door elkaar.
  • Klop in een kommetje het zout, knoflook, vers gemalen peper, basilicum (of munt), citroensap, suiker en olijfolie door elkaar.
  • Meng de dressing door de salade en garneer met vers peterselieblad.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze radijsjessalade komt uit het boek De smaak van de Amish van Han Wilmink. Over dit recept schrijft hij: “Radijsjes zo uit de grond smaken het lekkerst in de lente en de vroege zomer. Radijsjes uit de supermarkt smaken duidelijk minder dan die uit eigen moestuin. Het volgende recept is een favoriete salade van de al eerder genoemde Lovina Eicher. Anders dan veel andere Amish-koks laat ze haar salades niet verdrinken in overmatige  hoeveelheden te vette en te zoete dressings. Een lekkere pittige salade die verrassend eenvoudig te maken is. Ik heb wat kleine variaties aangebracht in haar recept, zo wordt het nog smakelijker en kleurrijker.”

 

Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen  ➔

Inkijkexemplaar van