Krab met rauwe artisjoksalade

Krab met rauwe artisjoksalade

0 / 5. 0

Ingrediënten krab met rauwe artisjoksalade

Bereidingswijze krab met rauwe artisjoksalade

  • Snijd om de artisjokken voor te bereiden een stuk van de stelen af, maar laat ongeveer 5 cm zitten. Snijd of breek de harde buitenste bladeren eraf; begin daarbij onderaan en ga door tot je bij het lichtere, zachte binnendeel bent. Schil de steel met een dunschiller en laat alleen het bleke, zachte middendeel zitten. Snijd de puntige bovenkant van de artisjok er overdwars af; nu zie je het hooi zitten. Snijd de artisjokken overlangs doormidden. Verwijder het hooi met een theelepel. Snijd de artisjokken overlangs in zo dun mogelijke plakken. Leg ze in een kom koud water met de helft van het citroensap.
  • Meng het witte en bruine krabvlees met de peterselie, de rest van het citroensap en de extra vergine olijfolie. Bestrooi dit met zeezout en zwarte peper. Laat de artisjokken uitlekken, snijd ze fijn en meng ze voorzichtig met de krab.
  • Voeg nog wat zout en peper en een beetje extra vergine olijfolie toe.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij?

Het recept voor deze krab met rauwe artisjoksalade komt uit River Cafe 30, het Italiaanse jubileumkookboek van River Café (het meest bekende restaurant van Londen en de keuken waar Jamie Oliver werd ontdekt).

Eigenaar en topchef Ruth Rogers in het boek over dit recept: “We waren in een zomer allemaal samen in Venetië en aten deze antipasto bij Da Ivo.”

Inkijkexemplaar vanRiver Cafe 30

Ruth Rogers

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • De 120 lekkerste recepten van het bekendste restaurant van Londen
  • Simpele, moderne, Italiaanse gerechten, met ingrediënten van het seizoen
  • Prachtig jubileumkookboek, een must have voor alle foodies
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔