Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Kippensoep

Kippensoep

0 / 5. 0

Ingrediënten kippensoep

Verder nodig

  • een grote stoofpan

Bereidingswijze

  • Doe de kippenpoten samen met de kippenbouillon en water in een pan. Breng aan de kook en laat 35-45 minuten heel zachtjes koken met een deksel op de pan.
  • Schep de kippenpoten uit de soep en laat ze op een bord goed afkoelen (reken op minstens een halfuurtje) zodat je ze straks kunt snijden. Doe ondertussen de groenten, kruiden, zout en peper in de soep. Kook deze ongeveer 10 minuten mee.
  • Pluk het vlees van de botten en snijd het in stukjes. Voeg de vermicelli aan de soep toe en kook deze korte tijd mee volgens de instructies op de verpakking. Voeg op het laatst de stukjes kip toe en laat ze nog 2 minuten warm worden.
  • Serveer met brood, als voorafje of tussendoortje.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Suikervrij, Tarwevrij?

Het recept voor deze kippensoep komt uit het boek VoedZo van Sharon Numan. Het staat vol traditionele, voedzame & superlekkere recepten. Voor iedereen die een gezonde leefstijl voor heel het gezin wil. Geen voedselhypes, maar bewuste keuzes voor heerlijk eten. Voor relaxte papa’s en mama’s en blije kids!

Sharon schrijft over het recept: “Van kinds af aan ben ik een enorme fan van de kippensoep van mijn moeder, die ze vaak op zondag maakte. Van kippenpoten welteverstaan, dat was essentieel. Nu maak ik deze soep zelf regelmatig voor mijn gezin, liefst ook op zondag. En nog steeds behoort hij tot een van mijn favoriete maaltijden.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van