Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Gevulde courgettebloemen

Gevulde courgettebloemen

0 / 5. 0

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd 4 courgettes van de plant en haal de bloemen eraf. Spoel die voorzichtig af en laat ze drogen op een stuk keukenpapier. Snijd de halve courgette in kleine stukjes.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Bak de pijnboompitjes bruin in een droge pan. Bak de knoflook zachtjes in de olijfolie. Meng de rijst, courgettestukjes, pijnboompitjes, knoflook, tijm en zout en peper naar smaak.
  • Snijd 4 repen van het plakje bladerdeeg en trek ze even kort uit. Bestrooi ze met een snufje grof zeezout en bak de repen op een stuk bakpapier 2 minuten in de oven.
  • Vul de bloemen voorzichtig met het rijstmengsel en serveer ze met het bladerdeeg bestrooid met wat grof zeezout.

Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch?

Het recept voor deze gevulde courgettebloemen met courgette, rijst en pijnboompitjes komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. In Het groentenparadijs vind je recepten van drie generaties uit een Amsterdamse moestuin. Frisse voorjaarsgroenten, zwoel zomerfruit, rijke herfstgerechten en stevige winterkost: Manja, haar moeder en oma weten de lekkerste gerechten uit eigen tuin te maken. Voor liefhebbers van seizoensgroenten en producten van de koude grond.

Over dit recept, uit het hoofdstuk Zomer, schrijft Manja: “Voordat er courgettes aan groeien, krijgt de plant prachtige bloemen. Van die bloemen maak ik een bijzonder gerechtje met een smakelijke vulling.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van