Gepofte bieten

Gepofte bieten

Het recept voor deze gepofte bieten komt uit het boek Lekker Miljuschka van 24Kitchen-chef Miljuschka Witzenhausen.

Over dit recept schrijft Miljuschka: “Rauwe bieten heb ik altijd in huis. Ze blijven lang goed, zijn rauw lekker, maar ook gepoft, gekookt of gegrild. Deze gepofte bieten kunnen ook makkelijk als voorgerecht dienen. Of verdeel ze over sla met een dressing en je hebt een salade.”

Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 8 rauwe bieten, gewassen
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 5 takjes tijm, de blaadjes van de takjes gerist
  • 2-4 el honing

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Wikkel de bieten in aluminiumfolie en leg ze in een ovenschaal. Pof ze in circa 30 minuten gaar; de tijd hangt af van de grootte van de biet. Als je makkelijk met de punt van een mes in de bietjes kunt prikken, zijn ze gaar.
  • Haal de bietjes uit de oven en open de pakketjes. Voorzichtig, want ze zijn heet!
  • Verwarm de grill op de hoogste stand. Snijd de bieten bovenop kruislings in. Duw met je vinger in het midden van het kruis, zodat de biet als het ware als een bloem opengaat.
  • Vul de opening met geitenkaas, strooi de tijmblaadjes over de kaas en besprenkel met wat honing. Zet de bieten vervolgens nog 5 minuten onder de grill, of totdat de geitenkaas mooi bruin is geworden.

Tip

Je kunt de bietjes ook op de barbecue bereiden. Leg ze daarvoor verpakt in aluminiumfolie tussen de kolen.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 20.99

Dit recept komt uit dit boek

Lekker Miljuschka

Miljuschka Witzenhausen

  • Van gezonde kinderrecepten tot guilty pleasures
  • Altijd lekker en niet moeilijk - jij kan het ook!
  • Van een van de leukste tv-koks (24Kitchen en RTL4)