Gepofte aubergine met rozemarijn tijm kaas (Niven Kunz)
- 4
- 40 minuten
- Niven Kunz
- Bijgerecht, Voorgerecht
Ingrediënten gepofte aubergine met rozemarijn tijm kaas
- 2 aubergines
- 250 ml hangop (zie recept in boek of kant-en-klaar)
- 1 el rozemarijnnaaldjes, fijngehakt
- 1 el tijm, fijngehakt
- peper
- zout
- roze peperkorrels
Verder nodig
- Aluminiumfolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 180 °C en verpak de aubergines apart in aluminiumfolie. Pof 40 minuten in de oven.
- Meng voor de kruidenkaas de hangop met de rozemarijn en tijm. Breng hem op smaak met peper en zout.
- Snij de aubergines in de lengte doormidden. Serveer met de verse kruidenkaas en bestrooi met (versgemalen) roze peperkorrels voor wat extra pit.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Het recept voor deze gepofte aubergine met rozemarijn tijm kaas komt uit het boek Groente! van sterrenchef Niven Kunz.
Zo ziet dit recept eruit in het boek
Inkijkexemplaar van
Dit artikel is gebaseerd op dit boek
- Voor iedereen die graag wil koken met groente maar niet altijd weet hoe
- Supersimpele recepten van sterrenchef Niven Kunz met ingrediënten die overal verkrijgbaar zijn
- Spectaculair resultaat met simpele twists