Gepofte aubergine met rozemarijn tijm kaas (Niven Kunz)

Gepofte aubergine met rozemarijn tijm kaas (Niven Kunz)

Het recept voor deze gepofte aubergine met rozemarijn tijm kaas komt uit het boek Groente! van sterrenchef Niven Kunz.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm, Notenvrij, Tarwevrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten gepofte aubergine met rozemarijn tijm kaas

  • 2 aubergines
  • 250 ml hangop (zie recept in boek of kant-en-klaar)
  • 1 el rozemarijnnaaldjes, fijngehakt
  • 1 el tijm, fijngehakt
  • peper
  • zout
  • roze peperkorrels

Verder nodig

  • Aluminiumfolie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 180 °C en verpak de aubergines apart in aluminiumfolie. Pof 40 minuten in de oven.
  • Meng voor de kruidenkaas de hangop met de rozemarijn en tijm. Breng hem op smaak met peper en zout.
  • Snij de aubergines in de lengte doormidden. Serveer met de verse kruidenkaas en bestrooi met (versgemalen) roze peperkorrels voor wat extra pit.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 24.99

Dit recept komt uit dit boek

Groente!

Niven Kunz

  • Voor iedereen die graag wil koken met groente maar niet altijd weet hoe
  • Supersimpele recepten van sterrenchef Niven Kunz met ingrediënten die overal verkrijgbaar zijn
  • Spectaculair resultaat met simpele twists