Gepofte aubergine met rozemarijn tijm kaas (Niven Kunz)

Gepofte aubergine met rozemarijn tijm kaas (Niven Kunz)

2 / 5. 1

Ingrediënten gepofte aubergine met rozemarijn tijm kaas

  • 2 aubergines
  • 250 ml hangop (zie recept in boek of kant-en-klaar)
  • 1 el rozemarijnnaaldjes, fijngehakt
  • 1 el tijm, fijngehakt
  • peper
  • zout
  • roze peperkorrels

Verder nodig

  • Aluminiumfolie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 180 °C en verpak de aubergines apart in aluminiumfolie. Pof 40 minuten in de oven.
  • Meng voor de kruidenkaas de hangop met de rozemarijn en tijm. Breng hem op smaak met peper en zout.
  • Snij de aubergines in de lengte doormidden. Serveer met de verse kruidenkaas en bestrooi met (versgemalen) roze peperkorrels voor wat extra pit.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm, Notenvrij, Tarwevrij, Vegetarisch?

Het recept voor deze gepofte aubergine met rozemarijn tijm kaas komt uit het boek Groente! van sterrenchef Niven Kunz.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van



Groente!

Niven Kunz

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Voor iedereen die graag wil koken met groente maar niet altijd weet hoe
  • Supersimpele recepten van sterrenchef Niven Kunz met ingrediënten die overal verkrijgbaar zijn
  • Spectaculair resultaat met simpele twists
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔