Gegrilde radicchio

Gegrilde radicchio

Het recept voor deze gegrilde radicchio komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van de Britse schrijfster van vegetarische kookboeken Rose Elliot.

Over dit recept schrijft Rose: “Dit moet je echt proberen! Het is mijn versie van een klassiek Italiaanse manier om radicchio te bereiden, met citroen, knoflook en, om het gerecht vegetarisch te maken, tapenade of pasta van zongedroogde tomaten in plaats van de traditionele ansjovis. Het is echt zalig, al zeg ik het zelf … Toen ik een keer geen radicchio kon vinden, heb ik het met stevige kropjes little gem geprobeerd, en dat was ook verrukkelijk. Ik vind knoflookpuree, die in grotere supermarkten bij de potjes kruiden en specerijen in tubes wordt verkocht of in potjes op de oosterse afdeling, tijdbesparend en perfect voor dit recept. De supermarkt verkoopt ook potjes tapenade of pasta van zongedroogde tomaten. Mocht je geen walnotenolie kunnen vinden, neem dan olijfolie. Goed, ik heb genoeg gezegd: hier is het recept.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    30 minuten vegetarisch

    Rose Elliot

    • 100 overheerlijke en uiteenlopende recepten om jezelf en je vrienden te verrassen
    • Heerlijk, je kunt er eindeloos mee variëren en hartstikke gezond
    • Te bereiden in minder dan een half uur en geschikt voor elke dag van de week
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch? >

Ingrediënten gegrilde radicchio

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Maak eerst de tomaten-knoflookpasta door alle ingrediënten te mengen en naar smaak peper en zout toe te voegen.
  • Bestrijk de stukken radicchio volledig met deze pasta en duw hem ook tussen de bladeren.
  • Leg de radicchio onder de grill of op een fijnmazig rooster op de barbecue, met het snijvlak richting de hittebron. Gril de radicchio ongeveer 3 minuten tot hij begint te slinken en aan de randen een beetje bruin wordt. Draai de stukken dan om en gril de andere kant nog 2–3 minuten.
  • Rooster intussen de fijngestampte walnoten door ze een paar minuten in een droge steelpan op matig vuur om te scheppen tot ze een beetje bruin worden en geroosterd ruiken. Neem ze meteen uit de pan om te voorkomen dat ze verbranden.
  • Serveer de radicchio warm, bestrooid met de geroosterde walnoten en desgewenst wat schilfers Parmezaanse kaas.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    30 minuten vegetarisch

    Rose Elliot

    • 100 overheerlijke en uiteenlopende recepten om jezelf en je vrienden te verrassen
    • Heerlijk, je kunt er eindeloos mee variëren en hartstikke gezond
    • Te bereiden in minder dan een half uur en geschikt voor elke dag van de week
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



30 minuten vegetarisch

Rose Elliot

  • 100 overheerlijke en uiteenlopende recepten om jezelf en je vrienden te verrassen
  • Heerlijk, je kunt er eindeloos mee variëren en hartstikke gezond
  • Te bereiden in minder dan een half uur en geschikt voor elke dag van de week
20,00
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay