Gegrilde radicchio

Gegrilde radicchio

1 / 5. 1

Ingrediënten gegrilde radicchio

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Maak eerst de tomaten-knoflookpasta door alle ingrediënten te mengen en naar smaak peper en zout toe te voegen.
  • Bestrijk de stukken radicchio volledig met deze pasta en duw hem ook tussen de bladeren.
  • Leg de radicchio onder de grill of op een fijnmazig rooster op de barbecue, met het snijvlak richting de hittebron. Gril de radicchio ongeveer 3 minuten tot hij begint te slinken en aan de randen een beetje bruin wordt. Draai de stukken dan om en gril de andere kant nog 2–3 minuten.
  • Rooster intussen de fijngestampte walnoten door ze een paar minuten in een droge steelpan op matig vuur om te scheppen tot ze een beetje bruin worden en geroosterd ruiken. Neem ze meteen uit de pan om te voorkomen dat ze verbranden.
  • Serveer de radicchio warm, bestrooid met de geroosterde walnoten en desgewenst wat schilfers Parmezaanse kaas.

Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch?

Het recept voor deze gegrilde radicchio komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van de Britse schrijfster van vegetarische kookboeken Rose Elliot.

Over dit recept schrijft Rose: “Dit moet je echt proberen! Het is mijn versie van een klassiek Italiaanse manier om radicchio te bereiden, met citroen, knoflook en, om het gerecht vegetarisch te maken, tapenade of pasta van zongedroogde tomaten in plaats van de traditionele ansjovis. Het is echt zalig, al zeg ik het zelf … Toen ik een keer geen radicchio kon vinden, heb ik het met stevige kropjes little gem geprobeerd, en dat was ook verrukkelijk. Ik vind knoflookpuree, die in grotere supermarkten bij de potjes kruiden en specerijen in tubes wordt verkocht of in potjes op de oosterse afdeling, tijdbesparend en perfect voor dit recept. De supermarkt verkoopt ook potjes tapenade of pasta van zongedroogde tomaten. Mocht je geen walnotenolie kunnen vinden, neem dan olijfolie. Goed, ik heb genoeg gezegd: hier is het recept.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van