Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Het recept voor deze gegrilde radicchio komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van de Britse schrijfster van vegetarische kookboeken Rose Elliot.
Over dit recept schrijft Rose: “Dit moet je echt proberen! Het is mijn versie van een klassiek Italiaanse manier om radicchio te bereiden, met citroen, knoflook en, om het gerecht vegetarisch te maken, tapenade of pasta van zongedroogde tomaten in plaats van de traditionele ansjovis. Het is echt zalig, al zeg ik het zelf … Toen ik een keer geen radicchio kon vinden, heb ik het met stevige kropjes little gem geprobeerd, en dat was ook verrukkelijk. Ik vind knoflookpuree, die in grotere supermarkten bij de potjes kruiden en specerijen in tubes wordt verkocht of in potjes op de oosterse afdeling, tijdbesparend en perfect voor dit recept. De supermarkt verkoopt ook potjes tapenade of pasta van zongedroogde tomaten. Mocht je geen walnotenolie kunnen vinden, neem dan olijfolie. Goed, ik heb genoeg gezegd: hier is het recept.”