Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Garnalencocktail light

Garnalencocktail light

0 / 5. 0

Ingrediënten garnalencocktail light

  • 50 g lightmayonaise
  • 2 tl tomatenketchup
  • ½ tl worcestersaus
  • ¼ tl selderijzout (naar keuze)
  • 200 g gekookte, gepelde grote garnalen uit de diepvries, ontdooid
  • 2 kropjes miniromaine (little gem), blaadjes losgehaald
  • 12 kerstomaten
  • ¼ komkommer, in plakjes
  • 100 g gerookte zalm, in brede reepjes
  • ½ tl paprikapoeder
  • versgemalen zwarte peper
  • citroenpartjes, voor erbij

Verder nodig

  • Coupes

Bereidingswijze

  • Meng de mayonaise, ketchup, worcestersaus, desgewenst het selderijzout en royaal peper in een kom. Roer de garnalen erdoor. Schik de slablaadjes in wijde coupes of snijd ze in dunne reepjes en doe ze in hoge wijnglazen.
  • Schik de tomaten en komkommer op de sla en schep de garnalencocktail erover. Leg wat reepjes zalm op de garnalen en strooi er een beetje paprikapoeder en peper over. Leg er een citroenpartje bij om erboven uit te knijpen en serveer.

Het recept voor deze garnalencocktail light komt uit het boek Echte mannen dieet voor iedereen met stevige trek van The Hairy Dieters (Si King & Dave Myers). Het verschil met de normale garnalencocktail zit hem met name in de dressing. De mannen schrijven erover: “De traditionele garnalencocktail bevat veel calorieën vanwege de dressing, maar voor deze versie hoef je niet bang te zijn. We hebben het aantal calorieën aanzienlijk omlaag gebracht zonder dat de dressing aan smaak heeft verloren. Dit kun je lachend naar binnen schuiven.”

Al jaren toeren Dave Myers en Si King voor de BBC al etend door Engeland. Dat dit bekende duo iets teveel van hun baan hield, bleek. Want zoals bij velen van ons groeide met de jaren ook de taille. In het kookboek Echte mannen-dieet vind je al jouw favoriete gerechten met slanke oplossingen, en bewijst dit duo: diëten en lekker eten – het kan echt!

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van