Het recept voor deze ceviche komt uit het kookboek Beste bowlfood ter wereld van Lonely Planet. Uit het boek over dit recept: “Dit is het nationale gerecht van Peru: een combinatie van Spaanse citrusvruchten en koriander met gemarineerde rauwe vis en plaatselijke pepers uit de Incatijd. Inmiddels wordt ceviche overal gegeten.”
Over de herkomst van de soep: “Al in de tijd van de Inca’s werd een soort ceviche gemaakt door vis voor bereiding te marineren met chicha, een gefermenteerde maisdrank. De Spaanse conquistadores brachten limoenen mee naar Zuid-Amerika en het sap hiervan blijkt volmaakt te passen bij de witvis van de Pacifische kust. Mogelijk brachten ondernemende zeelui van de Polynesische eilanden een versie van dit gerecht mee naar het Paaseiland en het vasteland van Zuid-Amerika. Ceviche lijkt ook sterk op ika mata (van het eiland Rarotonga).”
Lonely Planet
Onze veilige betaalmethoden:
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.
Lonely Planet
Onze veilige betaalmethoden:
Lonely Planet
Onze veilige betaalmethoden: