Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Als je een warme baconsaladedressing wilt uitproberen, verwarm het spekvet dan even voordat je het door de azijn klopt. Vervang de sla door boerenkool of spinazie. Deze groenten worden minder slap in de dressing.
Het recept voor deze BLT-salade komt uit het (kook)boek Het keto-dieet compleet van Amy Ramos.
De porties van deze salade zijn vrij klein, maar de combinatie van ingrediënten zorgt voor een stevige smaakexplosie. Het gebruik van spekvet in plaats van olijfolie in de dressing maakt deze overheerlijke salade nog aanlokkelijker. Spekvet kun je maximaal één week afgesloten in de koelkast bewaren, dus bewaar het voor andere recepten.
PER PORTIE Calorieën: 228; vetten: 18 g; eiwitten: 1 g; koolhydraten: 4 g; vezels: 2 g; netto koolhydraten: 2 g; vetten 76%/eiwitten 17%/koolhydraten 7%