BLT-salade
- 4
- 15 minuten
- Amy Ramos
- Voorgerecht
- Salades, Snel-klaar
Ingrediënten BLT-salade
- 2 el gesmolten spekvet
- 2 el rodewijnazijn
- versgemalen zwarte peper
- 150 g fijngesneden sla
- 1 tomaat, fijngesneden
- 6 plakjes bacon, gebakken en fijngesneden
- 2 hardgekookte eieren, fijngehakt
- 1 el geroosterde ongezouten zonnebloempitten
- 1 tl geroosterde sesamzaadjes
- 1 bereide kipfilet, in plakjes (optioneel)
Bereidingswijze
- Klop het spekvet en de azijn in een middelgrote kom tot een homogene massa. Breng op smaak met zwarte peper.
- Doe de sla en tomaat in de kom en schep de groenten en dressing goed door elkaar.
- Verdeel de salade over vier borden en schep er spek, eieren, zonnebloempitten, sesamzaad en eventueel de kip op. Serveer.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Als je een warme baconsaladedressing wilt uitproberen, verwarm het spekvet dan even voordat je het door de azijn klopt. Vervang de sla door boerenkool of spinazie. Deze groenten worden minder slap in de dressing.
PER PORTIE: Calorieën: 228; vetten: 18 g; eiwitten: 1 g; koolhydraten: 4 g; vezels: 2 g; netto koolhydraten: 2 g; vetten 76%/eiwitten 17%/koolhydraten 7%
Het recept voor deze BLT-salade komt uit het (kook)boek Het keto-dieet compleet van Amy Ramos.
De porties van deze salade zijn vrij klein, maar de combinatie van ingrediënten zorgt voor een stevige smaakexplosie. Het gebruik van spekvet in plaats van olijfolie in de dressing maakt deze overheerlijke salade nog aanlokkelijker. Spekvet kun je maximaal één week afgesloten in de koelkast bewaren, dus bewaar het voor andere recepten.
Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: