Het recept voor deze BLT-salade komt uit het (kook)boek Het keto-dieet compleet van Amy Ramos.

De porties van deze salade zijn vrij klein, maar de combinatie van ingrediënten zorgt voor een stevige smaakexplosie. Het gebruik van spekvet in plaats van olijfolie in de dressing maakt deze overheerlijke salade nog aanlokkelijker. Spekvet kun je maximaal één week afgesloten in de koelkast bewaren, dus bewaar het voor andere recepten.

PER PORTIE Calorieën: 228; vetten: 18 g; eiwitten: 1 g; koolhydraten: 4 g; vezels: 2 g; netto koolhydraten: 2 g; vetten 76%/eiwitten 17%/koolhydraten 7%

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij? >

Ingrediënten BLT-salade

Bereidingswijze

  • Klop het spekvet en de azijn in een middelgrote kom tot een homogene massa. Breng op smaak met zwarte peper.
  • Doe de sla en tomaat in de kom en schep de groenten en dressing goed door elkaar.
  • Verdeel de salade over vier borden en schep er spek, eieren, zonnebloempitten, sesamzaad en eventueel de kip op. Serveer.

Tip

Als je een warme baconsaladedressing wilt uitproberen, verwarm het spekvet dan even voordat je het door de azijn klopt. Vervang de sla door boerenkool of spinazie. Deze groenten worden minder slap in de dressing.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 18.5

Dit recept komt uit dit boek

Het keto-dieet compleet

  • Raak snel overtollige kilo's kwijt
  • Koolhydraatarm en vetrijk eten
  • Met praktische informatie, 75 makkelijke recepten en een 14 dagen maaltijdenplan