Het recept voor deze bloemkool-cheddarsoep komt uit het (kook)boek Het keto-dieet compleet van Amy Ramos.

Bloemkool is een veelzijdige groente die binnen het ketodieet in veel recepten kan worden gegeten, zoals deze romige soep. Bloemkool is een uitstekende bron van vitamine C en K, omega 3-vetzuren en mangaan, die de spijsvertering ondersteunt, de hersenfunctie verbetert en een gezond hart bevordert. Koop sneeuwwitte bloemkool met knapperige groene bladeren en geen enkel bruin vlekje.

PER PORTIE Calorieën: 227; vetten: 21 g; eiwitten: 8 g; koolhydraten: 4 g; vezels: 2 g;
Netto koolhydraten: 2 g; vetten 81%/eiwitten 12%/koolhydraten 9%

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij? >

Ingrediënten bloemkool-cheddarsoep

  • 50 g boter
  • ½ zoete ui, fijngesneden
  • 1 bloemkool, fijngesneden
  • 1 l kruidige kippenbouillon (zie boek voor recept)
  • ½ tl nootmuskaat
  • 240 g volvette (slag)room
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 110 g geraspte cheddar

Bereidingswijze

  • Zet een grote soeppan op halfhoog vuur en voeg de boter toe.
  • Sauteer de ui en bloemkool ongeveer 10 minuten tot ze gaar en lichtbruin zijn.
  • Voeg de kippenbouillon en nootmuskaat toe en breng aan de kook.
  • Draai het vuur omlaag en laat 15 minuten zachtjes doorkoken tot de groenten zeer zacht zijn.
  • Neem de pan van het vuur, roer de room erdoor en pureer de soep met een staafmixer of foodprocessor tot een gladde massa.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper, strooi de cheddar erover en serveer.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 18.5

Dit recept komt uit dit boek

Het keto-dieet compleet

  • Raak snel overtollige kilo's kwijt
  • Koolhydraatarm en vetrijk eten
  • Met praktische informatie, 75 makkelijke recepten en een 14 dagen maaltijdenplan