Het recept voor deze bissara komt uit het kookboek NAJAT van topchef Najat Kaanache. Ze werkte bij de beste sterrenrestaurants ter wereld, waaronder El Bulli en Noma, en heeft nu haar eigen restaurant, NUR, in de medina van Fez.

Over dit recept schrijft ze: “Op de bissara leggen we een stukje visfilet en een saffraantuile en tot slot garneren we de soep met roze peperbessen.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    NAJAT

    Najat Kaanache

    • Leer nu echt Marokkaans koken
    • Van topchef Najat Kaanache, die werkte bij de beste sterrenrestaurants ter wereld
    • Een kleurrijk boek met 80 recepten, achtergrondverhalen en schitterende fotografie
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 400 g gedroogde en gespleten tuinbonen (favabonen, 1 nacht geweekt in water)*
  • 3 grote tenen knoflook
  • 1,5 l koud water
  • 1 el olijfolie + extra om te garneren
  • 1 tl gemalen komijn + extra om te garneren
  • 1 tl (gerookte-)paprikapoeder + extra om te garneren
  • 1 tl zout
  • 1 citroen (optioneel)

Bereidingswijze

  • Giet het water van de geweekte bonen af. Pel de knoflook en doe die samen met de bonen en het koude water in een soeppan.
  • Breng aan de kook en laat de bonen op middelhoog vuur met het deksel op de pan ca. 50 minuten koken, totdat ze zacht genoeg zijn om te pureren. Zet het deksel schuin op de pan zodat het water niet overkookt en schep tussendoor eventueel schuim af.
  • Roer de bonen en knoflook met een lepel tot een puree of pureer in de keukenmachine, blender of met de staafmixer. Voeg de olijfolie, de komijn, het paprikapoeder en het zout toe. Je kunt de bissara zo dik of dun maken als je zelf wilt. Voeg voor dunnere soep extra gekookt water toe; kook voor een dikkere dip de bonen met minder water.
  • Serveer de bissara in een kom met wat druppels olijfolie en bestrooid met extra komijn en paprikapoeder. Sommige mensen voegen graag nog wat citroensap toe: geef het er los bij.

Tip

Kun je geen gespleten tuinbonen of favabonen vinden, maar wel hele? Kook de bonen dan 5-10 minuten in water en pel ze. Laat de bonen vervolgens een nacht weken.
In plaats van de gedroogde tuinbonen kun je ook gele of groene spliterwten gebruiken. Die hoef je dan (meestal) niet voor te weken.

  • Dit recept komt uit dit boek


    NAJAT

    Najat Kaanache

    • Leer nu echt Marokkaans koken
    • Van topchef Najat Kaanache, die werkte bij de beste sterrenrestaurants ter wereld
    • Een kleurrijk boek met 80 recepten, achtergrondverhalen en schitterende fotografie
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



NAJAT

Najat Kaanache

  • Leer nu echt Marokkaans koken
  • Van topchef Najat Kaanache, die werkte bij de beste sterrenrestaurants ter wereld
  • Een kleurrijk boek met 80 recepten, achtergrondverhalen en schitterende fotografie
34,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay