Aspergesoep van witte asperges (Niven Kunz)

Aspergesoep van witte asperges (Niven Kunz)

0 / 5. 0

Ingrediënten

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Maak een bouillon van de schillen en de kontjes van de asperges met zout, foelie en water. Laat 15 minuten trekken en zeef de bouillon.
  • Houd vier asperges apart.
  • Snij de rest van de asperges in grove stukken kook ze 5-8 minuten gaar in de bouillon. Pureer met een staafmixer en voeg room en melk toe. Breng op smaak met zout en peper en laat iets inkoken.
  • Maak de basisdressing door azijn, olie, peper en zout goed te mengen.
  • Schaaf de vier achtergehouden asperges met de dunschiller in dunne linten. Maak ze vlak voor het serveren aan met de basisdressing en de bieslook.
  • Schenk de soep in de kommen. Maak met je handen een bolletje van de aspergelinten en plaats in het midden van de soep.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm, Notenvrij, Tarwevrij, Vegetarisch?

Het recept voor deze aspergesoep komt uit het boek Groente! van sterrenchef Niven Kunz.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van



Groente!

Niven Kunz

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Voor iedereen die graag wil koken met groente maar niet altijd weet hoe
  • Supersimpele recepten van sterrenchef Niven Kunz met ingrediënten die overal verkrijgbaar zijn
  • Spectaculair resultaat met simpele twists
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔