Ajo blanco met sperziebonen, wilde perzik en basilicum

Ajo blanco met sperziebonen, wilde perzik en basilicum

Dit recept voor ajo blanco met sperziebonen, wilde perzik en basilicum komt uit het kookboek Restaurant De Kas van chefs Jos Timmer en Wim de Beer.

Over dit recept in het boek: “Zorg in dit recept voor goed rijpe perziken, want die maken het verschil. Sperziebonen hebben we in allerlei soorten in de Beemster. Boterboontjes, groene, maar ook paarse boontjes. Daarnaast heeft Kees Klopper ook nog in zijn tuin een heel oud ras staan, dat bonen oplevert die dikker zijn dan al die modieuze dunne varianten van tegenwoordig, en vol van smaak.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Restaurant De Kas

    • Restaurant De Kas bij je thuis
    • 50 recepten waarin groente de hoofdrol speelt
    • Van een van de eerste farm-to-table restaurants ter wereld, beroemd tot ver buiten Amsterdam
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Sojavrij, Suikervrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 500 g sperziebonen, gepunt
  • 2 wilde perziken, ontpit en in zo dun mogelijke plakjes
  • 25 g witte amandelen
  • amandelolie
  • BASILICUMCRÈME
  • 45 g gepasteuriseerd eiwit
  • 1 bosje basilicum (houd de topjes apart)
  • 75 ml sushiazijn
  • 200 ml zonnebloemolie
  • AJO BLANCO (AMANDELSOEP)
  • 145 g blanke amandelen
  • 1 teen knoflook, gepeld
  • 50 g zuurdesembrood zonder korst
  • 300 ml amandelmelk
  • olijfolie
  • sherryazijn

Bereidingswijze

  • AJO BLANCO | Doe voor de ajo blanco alle ingrediënten in een keukenmachine en pureer ze glad. Breng op smaak met olijfolie, sherryazijn en zout en peper. Blancheer de sperziebonen in gezouten water tot ze gaar zijn. Dit duurt ongeveer 5 minuten, maar proef even of ze de juiste gaarheid hebben. Giet ze af en spoel ze koud in (ijs)water.
  • BASILICUMCRÈME | Klop het eiwit, basilicum en de sushiazijn in de keukenmachine en doe ondertussen de olie erbij tot er een lopende crème ontstaat. Duw hem indien gewenst door een fijne zeef.
  • Begin met de amandelsoep en basilicumcrème en voeg de sperziebonen en perzik toe. Garneer met basilicumtopjes, de 25 g amandelen en druppel er wat amandelolie over.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    Restaurant De Kas

    • Restaurant De Kas bij je thuis
    • 50 recepten waarin groente de hoofdrol speelt
    • Van een van de eerste farm-to-table restaurants ter wereld, beroemd tot ver buiten Amsterdam
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Restaurant De Kas

  • Restaurant De Kas bij je thuis
  • 50 recepten waarin groente de hoofdrol speelt
  • Van een van de eerste farm-to-table restaurants ter wereld, beroemd tot ver buiten Amsterdam
34,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay