Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Voorjaarsgroente met ansjovisdip

Voorjaarsgroente met ansjovisdip

2 / 5. 1

Ingrediënten voorjaarsgroente met ansjovisdip

  • 100 g groene asperges
  • 100 g peultjes
  • 100 g tuinbonen, dubbel gedopt
  • 2 meiknolletjes
  • 1 venkel
  • 4 peentjes met loof
  • 8 radijsjes
  • 4 lente-uitjes
  • Ansjovisdip
  • 2 dl olijfolie
  • 6 tenen knoflook, geperst
  • 120 g ansjovisfilets (niet ingelegd in zout)
  • 90 g boter
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

  • Maak de groenten schoon en snijd ze indien nodig in stukken. Laat bij de peentjes en de radijsjes het loof eraan zitten.
  • Kook de asperges, peultjes, tuinbonen en meiknolletjes 2 minuten. Giet af en spoel ze daarna met ijskoud water af, zodat ze knapperig blijven. De venkel, worteltjes, radijsjes en lente-uitjes hoeven niet gekookt te worden.
  • Doe de olie, knoflook en ansjovis in een pannetje. Breng zachtjes aan de kook en roer af en toe tot de ansjovis gesmolten is; laat de knoflook niet aanbranden, anders krijgt het een bittere smaak. Voeg de boter toe en laat die langzaam smelten. Breng op smaak met versgemalen peper en roer goed door. Houd de saus op tafel op een theelichtje warm.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm, Tarwevrij?

Het recept voor deze voorjaarsgroente met ansjovisdip komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. In Het groentenparadijs vind je recepten van drie generaties uit een Amsterdamse moestuin. Frisse voorjaarsgroenten, zwoel zomerfruit, rijke herfstgerechten en stevige winterkost: Manja, haar moeder en oma weten de lekkerste gerechten uit eigen tuin te maken. Voor liefhebbers van seizoensgroenten en producten van de koude grond.

Over dit recept, uit het hoofdstuk Lente, schrijft Manja: “De frisse knapperigheid van jonge groente combineert goed met de zilte dip. Serveer de groente op een mooie houten plank en eet lekker met je handen.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van