Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Viskoekjes met peterselie

Viskoekjes met peterselie

5 / 5. 1

Ingrediënten viskoekjes met peterselie

Bereidingswijze

  • Maak de gerookte makreel schoon en pluk hem met je handen in stukjes.
  • Prak de aardappelen grof met een vork. Meng de aardappelen en de makreel losjes door elkaar.
  • Voeg het ei, de gesnipperde ui, de bloem, de nootmuskaat, de gehakte peterselie en peper en zout naar smaak en toe en meng alles goed door elkaar.
  • Draai er balletjes van en druk die plat tot koekjes. Bak ze om en om in vijf minuten bruin in de olijfolie.

Het recept voor deze viskoekjes met peterselie komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. In Het groentenparadijs vind je recepten van drie generaties uit een Amsterdamse moestuin. Frisse voorjaarsgroenten, zwoel zomerfruit, rijke herfstgerechten en stevige winterkost: Manja, haar moeder en oma weten de lekkerste gerechten uit eigen tuin te maken. Voor liefhebbers van seizoensgroenten en producten van de koude grond.

Over dit recept, uit het hoofdstuk Lente, schrijft Manja: “Gelukkig heeft mijn moeder dit recept van mijn oma geleerd. Als ze de koekjes maakte, vochten mijn broer en ik om de laatste. Nu maak ik ze zelf en vechten mijn vrienden om het laatste koekje.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van