Vanille koekjes met kaneel (snickerdoodles)

Vanille koekjes met kaneel (snickerdoodles)

0 / 5. 0

Ingrediënten vanille koekjes

  • 220 g bloem
  • 30 g maïzena
  • 1 tl bakpoeder
  • 110 g plantaardige boter (zonder zuivel)
  • 250 g suiker
  • 60 ml amandelmelk met vanillesmaak
  • 1 tl vanille-extract
  • 3 el kaneel

Verder nodig

  • Afkoelrek

Bereidingswijze vanille koekjes

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Meng de bloem, maïzena en bakpoeder in een kom.
  • Meng in een andere kom met een handmixer de plantaardige boter met 150 g suiker tot een gladde substantie.
  • Voeg de amandelmelk en het vanille-extract toe en mix weer tot het glad is.
  • Voeg de droge ingrediënten toe en mix glad.
  • Rol kleine balletjes van gelijke grootte van het deeg.
  • Meng de overige 100 g suiker en de kaneel door elkaar in een kommetje.
  • Rol de deegballen door het suiker-kaneelmengsel.
  • Leg de balletjes op een bakplaat en bak ze 15 tot 20 minuten.
  • Haal ze uit de oven, leg ze op een afkoelrek en laat ze afkoelen.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze vanille koekjes met kaneel (ook wel: snickerdoodle-koekjes) komt uit het boek Powerfood, Yoga & Meditatie van Tara Stiles.

Over dit recept schrijft Tara: “Snickerdoodles zijn de koekjes die ik het allerliefst maak, aan vrienden geef en uiteraard ook zelf eet. Die liefde begon al toen ik nog maar net bij het aanrecht kon. Van mijn tante Sharron mochten mijn nichtje Shelah en ik altijd het deeg uitrollen en de koekballen door de suiker en kaneel rollen. We namen die taak bloedserieus en vonden het heerlijk om onze eigen creaties te proeven en aan vriendinnetjes en familie te geven. Na wat experimenteren bedacht ik een variant die wat gezonder is dan die uit mijn jeugd. Ze zijn allebei geweldig, maar ik eet de aangepaste versie vaker.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van