Suikervrije chocoladetaart met kokos & chiazaad

Suikervrije chocoladetaart met kokos & chiazaad

0 / 5. 0

Ingrediënten suikervrije chocoladetaart

Verder nodig

  • springvorm van 20 cm

Bereidingswijze suikervrije chocoladetaart

  • Laat de cashewnoten voor de vulling minimaal 6 uur weken in ruim water, maar het liefst een hele nacht.
  • Maak dan de bodem van de chocoladetaart door de hazelnoten, de kleingesneden Medjouldadels, de kokosrasp en het Himalayazout in de keukenmachine fijn te malen tot je de structuur hebt van kruimeldeeg. Je kunt hiervoor het beste de pulseerfunctie gebruiken, omdat je dan goed controle houdt.
  • Doe een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm en zet de ring er weer op. Knip nu met een schaar de zijkanten van het papier weg. Verdeel de ingrediënten voor de bodem gelijkmatig over de springvorm en druk het overal stevig aan. Zet de springvorm even in de ijskast terwijl je de vulling maakt.
  • Spoel de geweekte cashewnoten af met koud water en laat ze uitlekken. Doe ze vervolgens met de kleingesneden Medjouldadels, het rauwe cacaopoeder, de agavesiroop, de biologische sojayoghurt, de amandelmelk en het vanillemerg in je keukenmachine. Laat deze 2 à 3 minuten draaien, zodat er een smeuïge room ontstaat.
  • Schenk de kokosolie bij de ‘room’ terwijl de keukenmachine draait. Roer als laatste het chiazaad erdoorheen en schenk de ‘room’ in de springvorm op de bodem. Laat de taart een nacht afgedekt in de ijskast opstijven voor je hem aansnijdt.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze suikervrije chocoladetaart met kokos & chiazaad komt uit het boek SLA van Ida de Haart. Het kookboek SLA van saladbar SLA is een fantastisch kookboek, dat laat zien dat gezond en verantwoord vooral ook geweldig lekker is. Met salads en dressings, goed zoet, soep, juices en hummusrecepten. Suikervrij, tarwevrij en koemelkvrij, voor elke dag.

Over de zoete recepten die Ida deelt schrijft ze: “Als je graag gezond wilt leven, kan het een grote uitdaging zijn om verantwoorde zoetigheden te vinden voor feestelijke momenten en de lekkere trek tussendoor. Onze taarten, muffins en cupcakes zijn helemaal vrij van geraffineerde suikers en bevatten gezonde ingrediënten zoals noten, rauwe cacao, kokos en fruit. Ze zijn ook bijna allemaal veganistisch. Zondigen was nog nooit zo gezond!”

En over dit recept: “Dit is de eerste suiker- en zuivelvrije taart die ik voor SLA ontwikkelde en hij staat sindsdien vast op onze menukaart. Hij is zo populair dat onze gasten meerdere punten tegelijk kopen om thuis in te vriezen. Echt een taart voor de chocoladeliefhebber!”.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar vanSLA

Ida de Haart

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Groene recepten van saladbar SLA: salads en dressings, goed zoet, soep, juices en hummus
  • Ontdek het zelf: gezond en verantwoord is vooral ook geweldig lekker!
  • Suikervrije, tarwevrije en koemelkvrije recepten, voor elke dag
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔