Ingrediënten
-
20
gamba’s gepeld, maar met staartje
-
½
rode ui
-
1 cm
verse gemberwortel
-
20 blaadjes
verse munt
-
24
groene asperges
-
4 el
olijfolie
-
1
citroen
-
zout
-
peper
Verder nodig
-
Houten spiesjes
-
Rasp
-
Stoommand
Bereidingswijze
-
Prik steeds 5 gamba’s aan een houten spiesje.
-
Pel en snipper de ui. Schil en rasp de gember. Was de blaadjes munt.
-
Meng de ui, de gember en 15 muntblaadjes. Verdeel het uimengsel over de bodem van een stoommand, leg de asperges erop en daarbovenop weer de spiesjes.
-
Stoom het gerecht 15 minuten.
-
Breng de asperges op smaak met een eetlepel olijfolie en de gamba’s met een kneepje citroensap en eventueel zout en peper naar smaak.
-
Leg op elk bord 6 asperges met wat garnituur, een spiesje en een muntblaadje als garnering.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Suikervrij, Tarwevrij?
Het recept voor deze spiesjes met munt gamba’s en groene asperges komt uit het boek Het anti-diabetes programma van Réginald Allouche. Lekker als hoofdgerecht, met een grote rauwkostsalade of groentesoep zonder aardappel of gazpacho en kwark toe (recepten in het boek).
Zo ziet dit recept eruit in het boek