Poffertjes van spelt-boekweitmeel met garnalen & cocktailsaus

Poffertjes van spelt-boekweitmeel met garnalen & cocktailsaus

0 / 5. 0

Ingrediënten Poffertjes van spelt-boekweitmeel met garnalen & cocktailsaus

  • 440 ml visbouillon van 1 blokje
  • 100 g Hollandse garnalen
  • 100 g speltmeel
  • 150 g boekweitmeel
  • 1 snufje zout
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • 4 takjes peterselie, blaadjes fijngehakt
  • 8 sprieten bieslook, fijngeknipt
  • Cocktailsaus van Suus
  • 5 el ketchup
  • 3 el mayonaise
  • 5 druppels tabasco
  • 10 ml cognac
  • zout
  • peper

Verder nodig

  • knijpfles
  • poffertjespan

Bereidingswijze

  • Los het blokje visbouillon op in ½ liter kokend water en laat hem afkoelen.
  • Doe beide soorten meel met het zout en bakpoeder in een kom. Voeg het ei en de visbouillon toe en klop tot een glad beslag. Roer de peterselie en het bieslook erdoor. Giet het beslag in een knijpfles.
  • Verhit een poffertjespan en vet de holtes in met olie. Herhaal het invetten elke keer voordat je er nieuw beslag in giet. Vul de holtes van de poffertjespan voor een kwart met beslag. Voeg een paar garnalen toe en doe er dan nog wat beslag bij, tot de holtes voor de helft gevuld zijn. Bak de poffertjes aan één kant bruin. Keer ze voorzichtig om met een vork en bak ook de andere kant bruin.
  • COCKTAILSAUS | Meng alle ingrediënten en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de poffertjes op een schaal met de cocktailsaus.

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij?

Het recept voor deze poffertjes van spelt-boekweitmeel met Hollandse garnalen & cocktailsaus komt uit het boek Pannenkoekdag van Claudia Willekes en Geertje Tensen van Pancake Day. Pancake Day is een brand van diverse lifestyle producten voor het maken van gezonde pannenkoeken (gemaakt zonder witte bloem en toegevoegde suikers). Lekker voor bij de borrel!

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van