Pindakaastaart (Broodbuik)

Pindakaastaart (Broodbuik)

Het recept voor deze pindakaastaart komt uit het Broodbuik kookboek van cardioloog William Davis.

Over dit recept, bestempeld als ‘Kindersmulrecept’, schrijft hij: “Met dit recept krijgen je kinderen gezonde eiwitten en vetten binnen, slim vermomd als Pindakaastaart.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Broodbuik kookboek

    William Davis

    • Verlies overgewicht en word gezonder
    • 150 lekkere recepten zonder tarwe en gluten
    • Met handige boodschappenlijstjes, basisingrediënten en hulpmiddelen voor jouw eigen Broodbuikkeuken
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm, Tarwevrij? >

Ingrediënten pindakaastaart (Broodbuik)

  • bodem
  • 125 g amandelmeel/bloem
  • 60 g gemalen blond lijnzaad
  • 2 druppels vloeibare stevia (of hoeveelheid naar smaak)
  • 20 g cacaopoeder, ongezoet
  • 60 g boter, gesmolten
  • 2 el kokosmelk uit blik of amandelmelk
  • 1 el vanille-extract
  • vulling
  • 250 ml dikke room
  • 1 tl vanille-extract
  • 240 g roomkaas, zacht geroerd
  • 10 druppels vloeibare stevia (of hoeveelheid naar smaak)
  • 260 g smeuïge pindakaas, naturel
  • 2 el kokosmelk uit blik
  • gesmolten chocolade om te garneren

Bereidingswijze

  • Vet een taartvorm in met een doorsnee van 23 cm.
  • Voor de bodem: klop in een grote kom de amandelbloem en lijnzaad, de stevia en de cacao door elkaar. Roer de boter, melk en vanille erdoor. Verdeel het deeg over de bodem van de vorm en druk het aan. Prik het deeg in met een vork en dek het af met aluminiumfolie. Zet de bodem 20 minuten in de oven tot de korst stevig aanvoelt.
  • Voor de vulling: klop in een grote kom de room en vanille op met een handmixer op de hoogste stand tot je stijve pieken kunt trekken. Zet de room apart.
  • Klop in een middelgrote kom met dezelfde gardes op halve snelheid de roomkaas en stevia goed door elkaar. Klop dan de pindakaas en kokosmelk erdoor. (Voeg lepel voor lepel kokosmelk toe als het mengsel te dik is tot de consistentie smeuïg en glad is.) Spatel de slagroom door het pindakaasmengsel tot alles goed gemengd is.
  • Giet de vulling over de afgekoelde taartbodem en zet de taart minstens 2 uur in de koelkast tot hij mooi stevig is. Giet er desgewenst gesmolten chocolade over.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    Broodbuik kookboek

    William Davis

    • Verlies overgewicht en word gezonder
    • 150 lekkere recepten zonder tarwe en gluten
    • Met handige boodschappenlijstjes, basisingrediënten en hulpmiddelen voor jouw eigen Broodbuikkeuken
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Broodbuik kookboek

William Davis

  • Verlies overgewicht en word gezonder
  • 150 lekkere recepten zonder tarwe en gluten
  • Met handige boodschappenlijstjes, basisingrediënten en hulpmiddelen voor jouw eigen Broodbuikkeuken
14,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay