Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Pindakaastaart (Broodbuik)

Pindakaastaart (Broodbuik)

0 / 5. 0

Ingrediënten pindakaastaart (Broodbuik)

  • bodem
  • 125 g amandelmeel/bloem
  • 60 g gemalen blond lijnzaad
  • 2 druppels vloeibare stevia (of hoeveelheid naar smaak)
  • 20 g cacaopoeder, ongezoet
  • 60 g boter, gesmolten
  • 2 el kokosmelk uit blik of amandelmelk
  • 1 el vanille-extract
  • vulling
  • 250 ml dikke room
  • 1 tl vanille-extract
  • 240 g roomkaas, zacht geroerd
  • 10 druppels vloeibare stevia (of hoeveelheid naar smaak)
  • 260 g smeuïge pindakaas, naturel
  • 2 el kokosmelk uit blik
  • gesmolten chocolade om te garneren

Bereidingswijze

  • Vet een taartvorm in met een doorsnee van 23 cm.
  • Voor de bodem: klop in een grote kom de amandelbloem en lijnzaad, de stevia en de cacao door elkaar. Roer de boter, melk en vanille erdoor. Verdeel het deeg over de bodem van de vorm en druk het aan. Prik het deeg in met een vork en dek het af met aluminiumfolie. Zet de bodem 20 minuten in de oven tot de korst stevig aanvoelt.
  • Voor de vulling: klop in een grote kom de room en vanille op met een handmixer op de hoogste stand tot je stijve pieken kunt trekken. Zet de room apart.
  • Klop in een middelgrote kom met dezelfde gardes op halve snelheid de roomkaas en stevia goed door elkaar. Klop dan de pindakaas en kokosmelk erdoor. (Voeg lepel voor lepel kokosmelk toe als het mengsel te dik is tot de consistentie smeuïg en glad is.) Spatel de slagroom door het pindakaasmengsel tot alles goed gemengd is.
  • Giet de vulling over de afgekoelde taartbodem en zet de taart minstens 2 uur in de koelkast tot hij mooi stevig is. Giet er desgewenst gesmolten chocolade over.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm, Tarwevrij?

Het recept voor deze pindakaastaart komt uit het Broodbuik kookboek van cardioloog William Davis.

Over dit recept, bestempeld als ‘Kindersmulrecept’, schrijft hij: “Met dit recept krijgen je kinderen gezonde eiwitten en vetten binnen, slim vermomd als Pindakaastaart.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van