Het recept voor dit mueslibrood komt uit Het Nederlands Bakboek van food schrijver en auteur Gaitri Pagrach-Chandra. Dit Kookboek van het Jaar (2012) bevat heerlijke klassieke Nederlandse bakrecepten en mooie historische verhalen om trots op te zijn.
Over dit recept in het boek: ‘Tradities worden continu geboren. Ze hoeven niet altijd eeuwenoud te zijn, of doordrenkt met een oud-Hollands aroma. Dit mueslibrood, bijvoorbeeld, kan gerust als een nieuw-Nederlandse traditie worden beschouwd. Sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw is het niet meer weg te denken uit de schappen van de bakker. Het zal zijn naam danken aan het feit dat de vulling ongeveer dezelfde ingrediënten bevat als muesli, een product dat als ontbijtgraan sterk begon op te komen in die tijd. Omdat muesli ook onderdeel was van allerlei diëten, kreeg het algauw de status van gezondheidsproduct, iets wat goed paste bij een steeds bewustere levensstijl. Mueslibrood kon mooi op deze trend meeliften.’
Gaitri Pagrach-Chandra
Onze veilige betaalmethoden:
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Gaitri Pagrach-Chandra
Onze veilige betaalmethoden:
Onze veilige betaalmethoden: