Meringue van rozenwater met granaatappelpitjes

Meringue van rozenwater met granaatappelpitjes

0 / 5. 0

Ingrediënten meringue van rozenwater

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 120 °C. Maak de kom en de gardes van de keukenmachine (of de kom en gardes van een handmixer) goed vetvrij met keukenpapier met wat citroensap of azijn. Klop eerst de eiwitten op halve kracht wat dikker. Voeg dan een derde van de suiker toe en klop nu verder op een iets hogere stand. Voeg weer een derde van de suiker toe en klop tot deze suiker is opgenomen. Voeg de rest van de suiker toe en laat op de hoogste stand kloppen tot het schuim stevige pieken vormt en je tegemoet glanst. Klop niet te lang door, want dan valt het schuim weer uit elkaar. Schep er met een houten lepel snel de gezeefde maïzena en naar smaak 1 theelepel tot 1 eetlepel rozenwater door – hoe meer rozenwater, hoe geparfumeerder de smaak en hoe meer kans je loopt dat er wat gestold rozenwater uit de meringue gaat lekken!
  • Bekleed een bakplaat met keukenpapier en verdeel het schuim er naar eigen wens over: vorm hoge, grillige bergjes schuim. Droog/ bak de meringue ca. 2 uur in de oven. Maak de bergjes niet te hoog en te groot, want dan duurt het drogen/bakken veel langer!
  • Pel de granaatappel: snijd het kroontje eruit en breek de granaatappel open door je duimen erin te zetten. Pel de pitjes eruit en zorg dat de witte velletjes niet meekomen. Bestrooi de afgekoelde, droge meringue met de granaatappelpitjes en eventueel met wat gezeefd poedersuiker voor een mooi laagje.

Het recept voor deze meringue van rozenwater met granaatappelpitjes komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali.

Over dit recept schrijven ze: “Niets combineert beter met het geurige parfum van het verleidelijke rozenwater als een meringue. Deze meringues zijn knapperig vanbuiten en chewy vanbinnen. De granaatappelpitjes zijn er fris-zoet en knapperig bij en passen perfect bij de wulpse meringues. Trouwens net als de prachtige servetten, speciaal voor ons gemaakt door onze lieve vriendin Marije Vogelzang.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van