Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Krab koekjes

Krab koekjes

0 / 5. 0

Ingrediënten krab koekjes

  • 45 g pankobroodkruim
  • 1 groot ei
  • eiwit van 1 groot ei
  • 2 el fijngehakte sjalotten
  • 2 el fijngehakte rode paprika
  • 1 el magere mayonaise
  • 3 el fijngehakte verse peterselie
  • 1 el vers citroensap
  • een paar scheutjes tabasco
  • ¼ plus 1/8 tl koosjer zout
  • 1/8 tl versgemalen zwarte peper
  • 250 g stukjes krabvlees
  • bakspray of olieverstuiver
  • 8 kleine citroenpartjes, bij het serveren

Bereidingswijze krab koekjes

  • Meng in een grote kom de panko, het hele ei, het eiwit, de sjalotjes, de paprika, de mayonaise, de peterselie, het citroensap, de tabasco, het zout en de zwarte peper. Verwijder de eventueel aanwezige stukjes van het krabpantser en schep het vlees door het pankomengsel. Maak er met je handen 8 ronde krabkoekjes van. Zet minstens 30 minuten vóór het bakken in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Vet een bakplaat met antiaanbaklaag met een dun laagje olie in en leg de krabkoekjes erop.
  • Bak ze in 8-10 minuten aan beide zijden goudbruin en draai ze daarbij één keer om. Serveer met citroenpartjes die boven de krabkoekjes uitgeknepen kunnen worden.

Tip

Je kunt de krabkoekjes van tevoren maken en in de koelkast bewaren tot je ze gaat bakken. Ze zijn heerlijk als voorgerecht of als hoofdgerecht voor vier personen als ze met een grote salade worden geserveerd.

Het recept voor deze krab koekjes komt uit het boek Skinny taste van Gina Homolka. Ze schrijft erover: “Verse krab is hier op Long Island overal verkrijgbaar. Tijdens de warmere maanden kun je mensen zelfs langs de weg krabben zien vangen. Ik heb een aantal fantastische viswinkels in de buurt, dus koop ik meestal stukjes krabvlees. Ik heb goede resultaten behaald met alles wat tussen spinkrab en kamtsjatkakrab in zit, dus gebruik krab die zo vers mogelijk is. Ik raad je echter niet aan om krab uit blik te gebruiken, aangezien de smaak en geur een beetje visachtig en metaalachtig zijn en de prijs ongeveer hetzelfde is. Voor een mooie presentatie kun je de krab op grote slabladeren serveren en met dunne plakjes radijs garneren.”

Gina Homolka kreeg twee kinderen en dat leverde haar een paar extra kilo’s op. Die wilde ze graag verliezen, maar belangrijker nog vond ze om haar gezin en zichzelf een gezonde maaltijd voor te zetten. Ze ontwikkelde haar eigen levensstijl en deelde haar heerlijke recepten op haar blog, skinnytaste.com. De inspirerende, slanke recepten vormden de basis voor het kookboek Skinny Taste, vol smaakvolle, gezonde recepten voor het hele gezin. De blogs en het kookboek wekten de interesse van grote aantallen fans, onder wie Oprah Winfrey en passen naadloos in de trend van gezonde voeding en gezond leven. De recepten zijn gemakkelijk te bereiden en smaakvol in beeld gebracht.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van



Skinny taste

Gina Homolka

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Smaakvol, gezond koken voor het hele gezin
  • Inspirerende, slanke recepten
  • Makkelijk te bereiden
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔