Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Kokos-aardbeientaart

Kokos-aardbeientaart

0 / 5. 0

Ingrediënten

Verder nodig

  • springvorm, doorsnede 18 cm

Bereidingswijze kokos-aardbeientaart

  • Verwarm de oven voor op 180 ˚C en week de amandelen minimaal 1 uur in lauwwarm water. Je kunt ze ook de hele nacht laten staan. Deze amandelen worden gebruikt om de vulling te maken.
  • Bekleed een springvorm met een vel bakpapier en begin met het maken van de bodem van de taart. Meng in de keukenmachine de havermout, het amandelmeel, rijstmeel en zout. Voeg daarna de kokosrasp toe en laat de machine nog een minuut draaien.
  • Giet de kokosboter bij het meelmengsel en vervolgens het vanille-extract en de rijstsiroop. Laat de keukenmachine draaien totdat er dikke kruimels ontstaan. Deze kruimels zijn vettig en plakkerig.
  • Verdeel de kruimels over de bodem van de springvorm en zorg voor een opstaande rand van 1 cm hoog. Druk deze goed aan en prik met een vork wat gaatjes in de bodem van de vorm. Bak de bodem gaar in 20 minuten of totdat de bodem goudbruin kleurt. Laat de bodem een kwartier afkoelen.
  • Meng voor de vulling de geweekte amandelen, de aardbeien, de banaan, de rijstsiroop, de kokosboter, het vanille-extract en de citroensap tot een glad mengsel. Dit duurt ongeveer twee minuten in de keukenmachine. Schenk de vulling op de voorgebak¬ken bodem en plaats de taart minimaal 3 uur in de koelkast.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Sojavrij, Suikervrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze kokos-aardbeientaart komt uit het boek Andere koek van Food Bandits.

Over dit recept in het boek: “Deze taart heeft een lekkere koekbodem en een heerlijke kokosgeur. Wij hebben een vulling gemaakt van amandelen en aardbei, maar je kunt ook zelf iets verzinnen.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van