Klassieke wafels
- 6 stuks
- Food Bandits
- Tussendoortje
Ingrediënten
- 75 g amandelmeel
- 250 g zelfrijzend glutenvrij bakmeel
- 1 el arrowroot
- 2 el lijnzaad, gebroken
- 2 el kokosbloesemsuiker
- snuf zout
- 1/5 tl kaneelpoeder
- 100 g appelmoes, ongezoet
- 300 ml amandelmelk
- 2 el kokosboter, gesmolten
- 1 tl vanille-extract
Verder nodig
- wafelijzer
Bereidingswijze
- Meng het amandelmeel met de bloem, de arrowroot, het lijnzaad, de kokosbloesem-suiker, het zout en het kaneelpoeder in een kom.
- Meng in een andere kom de appelmoes, amandelmelk, kokosboter en het vanille-extract en voeg dit toe aan de droge ingrediënten. Laat dit kort draaien in de keukenmachine of staande tafelmixer tot je een vloeibaar beslag hebt.
- Laat het beslag 5 minuten rusten voordat je de wafels bakt volgens de aanwijzingen van jouw wafelijzer. Lekker met aardbeien en wat rijstsiroop.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Het recept voor deze klassieke wafels komt uit het boek Andere koek van Food Bandits.