Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Kipnuggets (Broodbuik)

Kipnuggets (Broodbuik)

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 450 g kipfilet
  • 2 eieren
  • 2 el gesmolten boter
  • 60 g gemalen blond lijnzaad
  • 45 g parmezaan, geraspt
  • ½ tl uienpoeder
  • ¼ tl knoflookpoeder
  • ¼ tl zeezout
  • ¼ tl gemalen zwarte peper

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190 °C. Bekleed een bakplaat met rand met bakpapier. Snijd de kip in stukken van 4 à 5 cm.
  • Klop de eieren en de boter in een kleine kom door elkaar.
  • Meng in een ondiepe kom de lijnzaad, de kaas, het uien- en het knoflookpoeder, het zout en de peper.
  • Haal elk kipstukje door het eimengsel en rol het dan door het lijnzaadmengsel. Leg de stukjes op de bakplaat.
  • Zet de plaat 20 minuten in de oven. Draai de stukjes een keer om. Ze zijn goed als ze niet meer roze zijn en de sappen er helder uit komen. per portie: 274 kcal, 22 g eiwitten, 5 g koolhydraten, 19 g vet waarvan

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm, Tarwevrij?

Het recept voor deze kipnuggets (tarwevrij, glutenvrij en koolhydraatarm: Broodbuik-proof) komt uit het Broodbuik kookboek van William Davis.

Over dit recept, bestempeld als ‘Kindersmulrecept’ schrijft hij: “Van frituren is geen sprake en evenmin van onduidelijke ingrediënten. En de kip in deze kipnuggets is zo goed als de kip die je bereid bent ervoor te kopen.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van