Gingerbreadkoekjes

Gingerbreadkoekjes

0 / 5. 0

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng het gebroken lijnzaad met water in een kopje en laat dit 5 minuten staan, of totdat er een gel ontstaat.
  • Meng in een kom de vegan margarine, de kokosbloesemsuiker, het vanille-extract en de rijstsiroop. Voeg daarna de bloem, het kaneelpoeder, de gember, de kardemom en het lijnzaad gel toe. Kneed dit tot een samenhangend deeg. Maak er een bal van en dek dit af met folie. Laat een uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 ˚C en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
  • Leg het deeg op een vel bakpapier en leg er nog een vel bovenop. Rol het deeg uit tot een dikte van een halve centimeter.
  • Snijd de koekjes in de gewenste vorm en leg ze 5 minuten in de vriezer voordat je ze 8-10 minuten bakt in de oven.
  • Laat volledig afkoelen (het lastigste gedeelte, ik weet het) voordat je ze lekker eet met een grote kop thee.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze gingerbreadkoekjes komt uit het boek Andere koek van Food Bandits.

Over dit recept in het boek: “Deze koekjes zijn leuk om met kerst te maken en vervolgens helemaal los te gaan met glitters en roy­al icing. Maar ook zonder toeters en bellen zijn deze koekjes bijzonder lekker.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van