Het recept voor deze gingerbreadkoekjes komt uit het boek Andere koek van Food Bandits.

Over dit recept in het boek: “Deze koekjes zijn leuk om met kerst te maken en vervolgens helemaal los te gaan met glitters en roy­al icing. Maar ook zonder toeters en bellen zijn deze koekjes bijzonder lekker.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Andere koek

    Food Bandits

    • Prachtig bakboek voor als je plantaardig eet, een voedselintolerantie of -allergie hebt of gewoon bewust maar wel lekker wilt snoepen
    • Glutenvrij en lactosevrij, vegan, en met alleen natuurlijke suikers
    • Mét styling- en fotografietips, voor alle foodbloggers to be
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng het gebroken lijnzaad met water in een kopje en laat dit 5 minuten staan, of totdat er een gel ontstaat.
  • Meng in een kom de vegan margarine, de kokosbloesemsuiker, het vanille-extract en de rijstsiroop. Voeg daarna de bloem, het kaneelpoeder, de gember, de kardemom en het lijnzaad gel toe. Kneed dit tot een samenhangend deeg. Maak er een bal van en dek dit af met folie. Laat een uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 ˚C en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
  • Leg het deeg op een vel bakpapier en leg er nog een vel bovenop. Rol het deeg uit tot een dikte van een halve centimeter.
  • Snijd de koekjes in de gewenste vorm en leg ze 5 minuten in de vriezer voordat je ze 8-10 minuten bakt in de oven.
  • Laat volledig afkoelen (het lastigste gedeelte, ik weet het) voordat je ze lekker eet met een grote kop thee.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    Andere koek

    Food Bandits

    • Prachtig bakboek voor als je plantaardig eet, een voedselintolerantie of -allergie hebt of gewoon bewust maar wel lekker wilt snoepen
    • Glutenvrij en lactosevrij, vegan, en met alleen natuurlijke suikers
    • Mét styling- en fotografietips, voor alle foodbloggers to be
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Andere koek

Food Bandits

  • Prachtig bakboek voor als je plantaardig eet, een voedselintolerantie of -allergie hebt of gewoon bewust maar wel lekker wilt snoepen
  • Glutenvrij en lactosevrij, vegan, en met alleen natuurlijke suikers
  • Mét styling- en fotografietips, voor alle foodbloggers to be
25,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay