Bruschette en crostini

Bruschette en crostini

Het recept voor deze bruschette en crostini komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. In het boek staan meer dan 100 overheerlijke en uiteenlopende recepten om jezelf en je vrienden te verrassen. Recepten waarin groenten terecht de hoofdrol spelen: ze zijn heerlijk, je kunt er eindeloos mee variëren en ze zijn – mooi meegenomen – nog hartstikke gezond ook. Alle recepten zijn te bereiden in minder dan een half uur en geschikt voor elke dag van de week!

Over dit recept schrijft Rose: “Bruschette en crostini zijn in wezen hetzelfde – knapperige sneetjes brood of stokbrood met een topping – maar bruschette zijn doorgaans groter en grover, terwijl crostini meer een ‘verfijnd’ hapje zijn. De toppings kunnen zo gevarieerd en kleurrijk zijn als je maar wilt. Ik bestrijk ze meestal eerst met iets waarop de topping blijft plakken. Daar leg ik dan ingrediënten op die je bij een delicatessenwinkel kunt vinden, en tot slot leg ik er takjes of gehakte kruiden op. Er is genoeg om uit te kiezen.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    30 minuten vegetarisch

    Rose Elliot

    • 100 overheerlijke en uiteenlopende recepten om jezelf en je vrienden te verrassen
    • Heerlijk, je kunt er eindeloos mee variëren en hartstikke gezond
    • Te bereiden in minder dan een half uur en geschikt voor elke dag van de week
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch? >

Ingrediënten bruschette en crostini

Verder nodig

Bereidingswijze bruschette en crostini

  • Verwarm de oven voor op 150 °C/gasstand 2.
  • Snijd het brood in ca. 8 mm dikke sneetjes. Gebruik een dik stokbrood voor bruschette en een dunnere voor crostini. Bestrijk de sneetjes aan beide kanten licht met olijfolie. Leg ze op een bakplaat en bak ze 20 minuten in de oven tot ze knapperig zijn. Neem ze uit de oven en laat ze op een taartrooster afkoelen.
  • Maak intussen de hummus. Pureer de ingrediënten met de staafmixer of in de keukenmachine tot een glad en romig geheel. Voeg eventueel wat van het opgevangen vocht uit het blik toe om het mengsel iets te verdunnen. Voeg een paar druppels ume su toe als je dat gebruikt en zo nodig nog wat zout.
  • Bestrijk de crostini/bruschette met hummus of zachte geitenkaas en leg daar dan nog wat lekkere en mooie ingrediënten op.

Tip

Een paar suggesties voor toppings:

  • Hummus of geitenkaas met gemarineerde artisjokken van de barbecue, bestrooid met schilfers (vegetarische) Parmezaanse kaas.
  • Hummus of geitenkaas met kant-en-klare geroosterde rode en gele paprika.
  • Hummus of geitenkaas met zwarte olijven en gehakte korianderblaadjes.
  • Zachte geitenkaas met granaatappelpitjes en gehakte korianderblaadjes.
  • Zachte geitenkaas met gekookte, in blokjes gesneden rode bietjes gemengd met een dikke yoghurt en gesnipperde lenteuitjes.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    30 minuten vegetarisch

    Rose Elliot

    • 100 overheerlijke en uiteenlopende recepten om jezelf en je vrienden te verrassen
    • Heerlijk, je kunt er eindeloos mee variëren en hartstikke gezond
    • Te bereiden in minder dan een half uur en geschikt voor elke dag van de week
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



30 minuten vegetarisch

Rose Elliot

  • 100 overheerlijke en uiteenlopende recepten om jezelf en je vrienden te verrassen
  • Heerlijk, je kunt er eindeloos mee variëren en hartstikke gezond
  • Te bereiden in minder dan een half uur en geschikt voor elke dag van de week
20,00
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay