Bountytaart

Bountytaart

0 / 5. 0

Ingrediënten

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Doe de dadels, walnoten en 75 gram kokosrasp in je keukenmachine en mix tot alles aan elkaar plakt. Druk dit in het bakblik en zet in de koelkast.
  • Kook de cashewnoten 10 minuten tot ze zacht zijn en doe deze, samen met 200 ml kokosmelk, kokosolie, de overige 50 gram kokosrasp en ahornsiroop in de keukenmachine. Maal alles fijn. Schep dit op de bodem van de kokostaart en zet weer terug in de koelkast.
  • Giet de overige 200 ml kokosmelk in een steelpannetje en verwarm. Breek de stukjes chocolade en roer deze door de kokosmelk. Roer tot ze helemaal zijn gesmolten. Giet over de kokoslaag van de bountytaart en zet deze een nachtje in de koelkast. Bestrooi de taart voor het serveren met cacaopoeder.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Sojavrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze bountytaart komt uit het boek Easy vegan van vegan foodblogger Sanne van Rooij, van het Instagram-account Living the Green Life.

Ze schrijft erover in haar boek: “Van chocolade en kokos kun je de lekkerste dingen maken. Denk bijvoorbeeld aan een bountysmoothie, bountyreepjes of een bountytaart! De laatste is een van mijn paradepaardjes. Deze taart is zo lekker dat iedereen die hem eet ineens toch wel een beetje enthousiast wordt over plantaardig eten. Want: ‘Hé, als dit vegan is, dan zal de rest ook wel meevallen!’ Krijg je vrienden of familie te eten en wil je ze echt iets speciaals voorzetten? Dan is deze bountytaart een optie.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar vanEasy vegan

Sanne van Rooij

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Altijd heerlijk en healthy eten met een plantbased lifestyle
  • Voor iedereen die altijd of wel eens vegan wil eten
  • 24/7 recepten (van ontbijt tot diner en snelle snacks) en slimme on-the-go tips
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔