Avocadoroos maken
- The Avocado Show
- Bijgerecht, Tussendoortje
Ingrediënten
- ½ avocado per roos
- sushiazijn
- Toppings
- cress, eetbare bloemen of waterkers
- eventueel chilivlokken, naar smaak
Verder nodig
- snijplank
- scherp mes
- platte spatel
Bereidingswijze
- Snijd de avocado in de lengte doormidden, haal de pit eruit en pel de schil eraf.
- Leg één helft van de avocado ingesmeerd met sushiazijn en met de bolle kant naar boven op je snijplank. Snijd de avocadohelft in de breedte in heel dunne plakjes van ca. 2 mm.
- Spreid de plakjes (houd wel wat overlap) uit tot een lange sliert en rol die naar binnen toe op in de vorm van een roos.
- Gebruik een spatel of kaasschaaf om de avocadoroos van je snijplank te verplaatsen naar je gerecht. In dit boek vind je een heleboel recepten waarin de avocadoroos gepresenteerd wordt. Van toast tot guacamole en salades.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Wil je de andere helft van de avocado bewaren? Laat de pit er dan nog in zitten en smeer het vruchtvlees in met sushiazijn, dat zorgt ervoor dat het minder snel bruin wordt.
Hoe maak je eigenlijk een avocadoroos? In slechts vier stappen! Het is makkelijker dan je denkt en met een beetje oefenen heb je het zo onder de knie. Je fleurt ieder bordje ermee op. Hier lees je hoe, uit het boek The Avocado Show van The Avocado Show. The Avocado Show is een van de most exciting food start-ups ter wereld. Wat begon als één restaurantje in Amsterdam met maar 45 stoelen, groeide binnen een jaar uit tot ’s werelds eerste avocado-franchiseconcept met honderden duizenden fans online.