Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Pompoengembersoep

Pompoengembersoep

5 / 5. 1

Ingrediënten

  • 2 Biologische pompoenen
  • 3 Winterpenen (200 g)
  • 20 g Verse gemberwortel
  • Olijfolie om in te bakken
  • 2 tl Komijnpoeder
  • 2 el Olijfolie
  • 1 l Kokend water
  • 20 g Bouillonpoeder
  • 400 ml Kokosmelk
  • 2 el Natuurazijn
  • Zout

Bereidingswijze

  • Snijd de pompoenen doormidden
  • Verwijder de zaadlijsten met een lepel en snijd het vruchtvlees in blokjes
  • Snijd de winterpenen in plakjes
  • Schil de gemberwortel en snijd hem klein
  • Zet een soeppan op middelhoog vuur, doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de pompoen en de wortel 5-10 minuten
  • Voeg de gember en het komijnpoeder toe en schep alles om
  • Voeg vervolgens het kokende water en het bouillonpoeder toe
  • Draai het vuur laag en kook de soep 20 minuten. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender en roer de kokosmelk erdoorheen
  • Wil je de soep gel k eten, verwarm de kokosmelk dan nog even mee
  • Breng de soep op smaak met de azijn en een beetje zout

Tip

Voeg geroosterde pompoenpitten toe. Je hoeft de pompoen niet te schillen.

 

Uitgekeken op die eeuwige boterham tijdens de lunch? Of wil je meer groenten eten op een dag? 50x meer lunchen zonder brood is het nieuwste kookboek van Jennifer & Sven van het succesvolle platform Voedzaam & Snel. In deze opvolger van bestseller 50x lunchen zonder brood vind je nóg meer inspiratie voor de lunch zonder brood, to go of at home. Hieronder vind je een van de recepten uit het boek: pompoengembersoep.

Meer recepten? Bestel het boek hier!

Inkijkexemplaar van