Pompoen pannenkoeken

Pompoen pannenkoeken

4 / 5. 1

Ingrediënten

  • 2 el pure ahornsiroop
  • 1 tl puur vanille-extract
  • 4 eieren
  • 100 g gekookte pompoen
  • 1 afgestreken el van een mengsel van gemberpoeder, piment, kruidnagel en kaneel
  • ¼ tl bakpoeder
  • 2 el roomboter of kokosolie (plus wat extra voor het bakken in de pan)

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Meng de ahornsiroop, het vanille-extract, de eieren en de pompoen door elkaar. Meng dan de kruiden, kaneel en bakpoeder erdoor.
  • Laat nu twee eetlepels boter smelten op een halfhoog vuurtje. Meng daarna de boter door het mengsel.
  • Schep nu met een soeplepel mooie, kleine, ronde pannenkoeken in de pan. Wanneer er wat belletjes ontstaan, kun je de koek omdraaien en de andere zijde later afbakken.
  • Je kunt de pannenkoeken serveren met wat boter en kaneel of bijvoorbeeld met plakjes banaan.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch?

Het recept voor deze pompoen pannenkoeken komt uit het Het Tempelkookboek kinderen van Jacqueline van Lieshout. Een lekker ontbijtgerecht! Je kunt de pannenkoeken serveren met wat boter en kaneel of bijvoorbeeld met plakjes banaan.

Inkijkexemplaar van