Paleo gepocheerde eieren met gerookte zalm

Paleo gepocheerde eieren met gerookte zalm

0 / 5. 0

Ingrediënten Paleo gepocheerde eieren met gerookte zalm

Bereidingswijze Paleo gepocheerde eieren met gerookte zalm

  • Breng een grote pan met water aan de kook en voeg een scheutje wittewijnazijn toe. Breek elk ei individueel in een kopje of ramequin en laat het dan voorzichtig in het water glijden. Het is belangrijk de pan niet te vol te doen, dus ik zou er 3 tegelijk pocheren.
  • Pocheer de eieren 1 minuut in flink kokend water, draai daarna het vuur laag tot het net kookt en pocheer de eieren zo nog 2 minuten.
  • Schep de eieren met een schuimspaan uit het kokende water en leg ze kort in een pan met koud water om azijnsporen te verwijderen. Leg ze dan op keukenpapier.
  • Schep een hoopje spinazieblaadjes op elk bord, leg hier de gerookte zalm op en 3 gepocheerde eieren. Maal er wat zwarte peper overheen en dien meteen op.

Tip

Kippen die in een veldje kunnen scharrelen, zijn veel gezonder dan kippen in een kooi en onderzoek heeft uitgewezen dat hun eieren hogere voedingswaarden hebben.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Tarwevrij?

Dit recept voor gepocheerde eieren met gerookte zalm komt uit Het snelle paleo-kookboek van tv-kok Daniel Green. Ze zijn heerlijk als ontbijt of vroege lunch.

Daniel schrijft erover: ”Pocheren is waarschijnlijk de beste manier om eieren klaar te maken – het is zo eenvoudig en je hoeft helemaal geen vet toe te voegen. Vergeet niet om hiervoor de meest verse eieren te gebruiken die je je kunt veroorloven, omdat dat heel veel verschil maakt.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van