Home made granola

Home made granola

0 / 5. 0

Ingrediënten

Verder nodig

  • hakmolentje
  • bakpapier

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor tot 175 °C. Hak intussen de amandelen met behulp van een hakmolentje fijn (of gebruik amandelmeel). Voeg de ontpitte dadels bij de gemalen amandelen. Voeg de olie, de honing en een snuf kaneel toe. Meng door elkaar tot een kleverige pasta. Voeg de havermoutvlokken toe en kneed er met je vingers kruimelige brokken van (zoveel mogelijk van gelijke grootte).
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid de brokjes deeg erover uit. Zet de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de brokken in circa 10-12 minuten goudbruin (kleine kruimeltjes zullen iets sneller bruin kleuren). Hussel tussendoor om. Laat nog even afkoelen, zodat de brokken krokant worden. Serveer met yoghurt en vers fruit van het seizoen.

Tip

  • LET OP Geef, in verband met de harde brokken en honing, de granola pas aan een kindje vanaf 1 jaar.
  • VARIATIE Voeg naar wens verschillende soorten noten en/of zaden toe aan de ontbijtgranen (zonnebloempitjes, gebroken lijnzaad, hazelnoten).
  • WEETJE Kant-en-klare granola bevat over het algemeen veel te veel suikers en extra toegevoegd zout. Deze granola bevat geen toegevoegd zout, gezonde vetten (van de amandelen en de olie), meer vezels en alleen suiker die van nature in producten aanwezig is (dadels, honing).
  • DOEN Laat je kindje meehelpen met het kneden van de brokken.
  • TRAKTEREN Dit recept is ook leuk als traktatie, lees er in het boek meer over.
  • BABYHAPJE Geef je baby eerst een apart hapje van geschilde en gepureerde peer, eventueel iets dikker en voedzamer gemaakt met wat tot poeder gemalen amandelen of amandelmeel. Voeg in een later stadium gepureerde braam, blauwe bes en/of yoghurt toe.

Wil je meer recepten uit de categorie Sojavrij, Suikervrij, Vegetarisch?

Het recept voor deze home made granola komt uit het boek Van kleine spruit tot toffe peer van Gees van Asperen (o.a. receptontwikkelaar, foodstylist, workshop- en foodconceptontwikkelaar).

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van