Havermout pannenkoeken met blauwe bessen

Havermout pannenkoeken met blauwe bessen

  • 2
  • 15 minuten
  • Miljuschka Witzenhausen
  • Ontbijt

Het recept voor deze havermout pannenkoeken met blauwe bessen komt uit het boek Lekker Miljuschka van Miljuschka Witzenhausen. In Lekker Miljuschka deelt de 24Kitchen-chef haar favoriete recepten met jou. Als moeder van twee kinderen weet Miljuschka als geen ander hoe moeilijk het af en toe is om hun iets voor te schotelen wat ze lusten. Daarom bevat dit boek de gezonde kinderrecepten die bij haar thuis een succes zijn. Maar Miljuschka zou Miljuschka niet zijn als ze geen aandacht zou besteden aan de guilty pleasures! Zo deelt ze in dit kookboek het recept van haar superzondige cheesecake en andere guilty-as-hell recepten.

Over dit recept schrijft Miljuschka: “In veel huishoudens bestaat het avondeten wel eens uit de grote P – aka de pannenkoek. Voor mij waren pannenkoeken eigenlijk altijd een ontbijtding. Zo zie je maar dat de manier waarop je thuis eet de basis vormt voor het verdere keukenspel in je leven. […] Voor Miljuschka’s foodtrucks ben ik drie weken in Amerika geweest. Op een van de eerste ochtenden werd ik achter een volledig ontbijtbuffet gezet. Het meest verbluffende waren de blueberry pancakes: stapels pannenkoeken met daarop en daaromheen slagroom. Ik was, zoals je kunt begrijpen, op slag misselijk. Toch vond ik de combinatie van gerezen pancakes met blauwe bessen opmerkelijk. Ik maak ze met havermout, zodat er toch een bite in zit. En ze zijn redelijk gezond, al zeg ik het zelf.”

Wil je meer recepten uit de categorie Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Maal de havermout fijn in een keukenmachine. Splits de eieren; doe de eiwitten in een schone kom en klop ze stijf met een garde of met de handmixer. Roer in een andere kom havermout, bakpoeder, melk en eidooiers door elkaar. Schep de helft van de bessen door de havermout en spatel voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten erdoor.
  • Verhit de kokosolie in een koekenpan en schep een beetje van het pannenkoekenbeslag in de pan. Bak de pannenkoek in 2 à 3 minuten goudbruin en keer om met een spatel. Schep de pannenkoek op een bord als hij gaar is. Bak zo verder tot al het beslag op is.
  • Verdeel de rest van de bessen en de plakjes banaan over de pannenkoeken en schenk er ahornsiroop op.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 20.99

Dit recept komt uit dit boek

Lekker Miljuschka

Miljuschka Witzenhausen

  • Van gezonde kinderrecepten tot guilty pleasures
  • Altijd lekker en niet moeilijk - jij kan het ook!
  • Van een van de leukste tv-koks (24Kitchen en RTL4)