Griekse zachtgekookte eieren

Griekse zachtgekookte eieren

Dit recept voor Griekse zachtgekookte eieren maak je in de oven. Het is een heerlijk vegetarisch hartig ontbijt, dat lekker lang vult. Je maakt het met onder andere dille, Griekse yoghurt, lente-uitjes en feta. Serveer met warm beboterd brood of toast!

Het recept komt uit het kookboek Het nieuwe Vegalicious van Alice Hart. Het boek bevat meer dan 200 heerlijke vegetarische recepten. Van ontbijt tot raw food, koken voor je vrienden, granen, diners en toetjes, en boordevol informatie over vegetarisch eten.

Over dit recept schrijft Alice Hart: “Dit gerecht is absoluut niet authentiek Grieks. De naam verwijst naar de gebruikte ingrediënten (dille, feta, yoghurt). Je kunt eventueel de yoghurt vervangen door slagroom of crème fraîche, maar neem geen ‘light’ zuivelproduct, want dat gaat zich slecht gedragen in de oven. ‘Light’ betekent meestal kunstmatig verdikt en aangezuurd; geen van beide bewerkingen doet het hier goed.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Het nieuwe Vegalicious

    Alice Hart

    • Voor vegetariërs en iedereen die gewoon wat minder vlees wil eten
    • Meer dan 200(!) vegetarische recepten voor heerlijke, gezonde en voedzame maaltijden
    • Van ontbijt tot raw food, koken voor je vrienden, granen, diners en toetjes
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch? >

Ingrediënten Griekse zachtgekookte eieren

  • een beetje boter of olijfolie, voor de bakjes en aluminiumfolie
  • 4 heel verse biologische eieren
  • 120 g volle Griekse yoghurt
  • 1 klein bosje dille, fijngehakt
  • 3 lente-uitjes, bijgesneden en in dunne ringetjes gesneden
  • 100 g feta, verkruimeld
  • versgemalen zwarte peper
  • beboterd brood of toast, om te serveren

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC/gasovenstand 4 en zet een ketel water op. Vet 4 ovenvaste soufflébakjes of ramequins licht in met boter of olie.
  • Splits de eieren en doe de eiwitten in een mengkom. Leg de eidooiers heel voorzichtig op een bord en probeer ze heel te houden (als je eieren heel vers zijn, zijn de eidooiers vrij stevig).
  • Klop de Griekse yoghurt, alle dille op 1 eetlepel na, 2 van de lente-uitjes, alle feta op 1 eetlepel na en flink wat zwarte peper door de eiwitten. Maak je geen zorgen als het er een beetje korrelig uitziet. Verdeel het mengsel over de bakjes en laat voorzichtig een eidooier in elk ervan vallen. Strooi er nog een beetje zout en peper over en dek elk bakje af met een vierkantje ingevet aluminiumfolie. Zet ze in een klein bakblik.
  • Giet zoveel kokend water in het bakblik dat het tot de helft van de bakjes komt. Zet 12 minuten in de oven. Het kan een minuutje korter of langer zijn, afhankelijk van de grootte van je eieren.
  • Doe 5 minuten voordat je kookwekker afgaat het brood in de oven om op te warmen of snijd het brood en rooster de sneden.
  • Haal het foliedeksel van elk bakje en bestrooi met de rest van de dille, lente-ui en feta. Serveer met het warme beboterde brood of de toast om in het ei te dopen.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Het nieuwe Vegalicious

    Alice Hart

    • Voor vegetariërs en iedereen die gewoon wat minder vlees wil eten
    • Meer dan 200(!) vegetarische recepten voor heerlijke, gezonde en voedzame maaltijden
    • Van ontbijt tot raw food, koken voor je vrienden, granen, diners en toetjes
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Het nieuwe Vegalicious

Alice Hart

  • Voor vegetariërs en iedereen die gewoon wat minder vlees wil eten
  • Meer dan 200(!) vegetarische recepten voor heerlijke, gezonde en voedzame maaltijden
  • Van ontbijt tot raw food, koken voor je vrienden, granen, diners en toetjes
25,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay