Boekweitmuffins met banaan en appel

Boekweitmuffins met banaan en appel

Het recept voor deze boekweitmuffins met banaan en appel komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart. Ze schrijft erover: “Voor veel glutenvrije muffins heb je verschillende soorten meel en bloem nodig, maar hier wordt slechts een type gebruikt: eiwitrijk boekweitmeel. Honing maakt ze zoet en door de geprakte banaan en blokjes appel zijn ze lekker sappig. Goed verpakt zijn muffins tot drie maanden in de diepvries houdbaar.”

Per portie (1 muffin): 196 calorieën, 8 g vet, (1 g verzadigd vet) , 106 mg cholesterol, 30 g koolhydraten, 6 g eiwit, 2 g vezels

  • Dit recept komt uit dit boek


    Frisse start

    Martha Stewart

    • Voor een kleine reboot na de feestdagen
    • Met praktische informatie en lekkere recepten voor een gezond, ‘clean’, vrijwel plantaardig en voedzaam menu
    • De complete go-to guide voor een energyboost zodat je je op je allerbest voelt
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Sojavrij, Suikervrij? >

Ingrediënten boekweitmuffins met banaan en appel

Bereidingswijze boekweitmuffins met banaan en appel

  • Verwarm de oven voor tot 175 °C. Bekleed een muffinvorm met papieren vormpjes.
  • Meng het boekweitmeel, bakpoeder, de kaneel en het zeezout. Meng in een andere kom de eieren, banaan en honing. Meng het bananenmengsel door het meelmengsel, en vouw er de appel en walnoten door (het beslag is dun).
  • Verdeel het beslag over de vormpjes en vul ze helemaal tot de rand. Bak ze ongeveer 30 minuten in de oven, of totdat een tandenstoker er weer schoon uitkomt. Laat de muffins afkoelen op een rooster. Je kunt ze in een luchtdicht afsluitbaar bakje tot 2 dagen bij kamertemperatuur bewaren.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Frisse start

    Martha Stewart

    • Voor een kleine reboot na de feestdagen
    • Met praktische informatie en lekkere recepten voor een gezond, ‘clean’, vrijwel plantaardig en voedzaam menu
    • De complete go-to guide voor een energyboost zodat je je op je allerbest voelt
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Frisse start

Martha Stewart

  • Voor een kleine reboot na de feestdagen
  • Met praktische informatie en lekkere recepten voor een gezond, ‘clean’, vrijwel plantaardig en voedzaam menu
  • De complete go-to guide voor een energyboost zodat je je op je allerbest voelt
20,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay