Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Boekweitmuffins met banaan en appel

Boekweitmuffins met banaan en appel

0 / 5. 0

Ingrediënten boekweitmuffins met banaan en appel

Bereidingswijze boekweitmuffins met banaan en appel

  • Verwarm de oven voor tot 175 °C. Bekleed een muffinvorm met papieren vormpjes.
  • Meng het boekweitmeel, bakpoeder, de kaneel en het zeezout. Meng in een andere kom de eieren, banaan en honing. Meng het bananenmengsel door het meelmengsel, en vouw er de appel en walnoten door (het beslag is dun).
  • Verdeel het beslag over de vormpjes en vul ze helemaal tot de rand. Bak ze ongeveer 30 minuten in de oven, of totdat een tandenstoker er weer schoon uitkomt. Laat de muffins afkoelen op een rooster. Je kunt ze in een luchtdicht afsluitbaar bakje tot 2 dagen bij kamertemperatuur bewaren.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Sojavrij, Suikervrij?

Het recept voor deze boekweitmuffins met banaan en appel komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart. Ze schrijft erover: “Voor veel glutenvrije muffins heb je verschillende soorten meel en bloem nodig, maar hier wordt slechts een type gebruikt: eiwitrijk boekweitmeel. Honing maakt ze zoet en door de geprakte banaan en blokjes appel zijn ze lekker sappig. Goed verpakt zijn muffins tot drie maanden in de diepvries houdbaar.”

Per portie (1 muffin): 196 calorieën, 8 g vet, (1 g verzadigd vet) , 106 mg cholesterol, 30 g koolhydraten, 6 g eiwit, 2 g vezels

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van