Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Zuivelvrije panna cotta met kokos en frambozen

Zuivelvrije panna cotta met kokos en frambozen

0 / 5. 0

Ingrediënten zuivelvrije panna cotta

  • 180 ml kokoswater
  • 3½ tl (12 gram) gelatinepoeder
  • 480 ml magere kokosmelk uit blik
  • 340 g honing
  • koosjer zout
  • 280 g frambozen
  • 1 el limoenrasp (optioneel)

Bereidingswijze zuivelvrije panna cotta

  • Giet het kokoswater in een middelgrote steelpan met dikke bodem. Strooi de gelatine op de melk en laat ongeveer 10 minuten staan tot de gelatine zacht wordt. Vul ondertussen een grote kom met ijswater.
  • Verwarm de melk met de gelatine in een steelpan op half hoog vuur en klop de gelatine ongeveer 3 minuten totdat hij is opgelost, maar laat de melk niet koken. Klop de kokosmelk, honing en een snufje zout erdoorheen. Laat het mengsel 4-5 minuten al roerend doorgaren, maar laat het niet koken. Doe de melk in een schone, middelgrote metalen kom. Zet de kom in het ijsbad en laat al roerend ongeveer 12 minuten afkoelen zodat er geen bubbeltjes ontstaan, tot het mengsel dikker begint te worden.
  • Verdeel het mengsel over 6 kleine dessertkommen of parfaitglazen. Dek af met plasticfolie en laat 4-6 uur of een hele nacht in de koelkast staan.
  • Verwijder voor het serveren de plasticfolie, schep de verse frambozen op de panna cotta en bestrooi met limoenrasp (indien gebruikt).

Tip

Panna cotta is het perfecte dessert als je mensen te eten krijgt. De reden: hij moet minimaal 4 uur van tevoren worden gemaakt om op te stijven (hij blijft tot vlak voor het serveren in de koelkast staan), zodat jij de tijd hebt om met de gasten te praten in plaats van dat je de hele tijd in de keuken moet staan. Hij kan ook een dag of twee van tevoren worden gemaakt.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij?

Het recept voor deze zuivelvrije panna cotta met kokos en frambozen komt uit het boek Skinny taste van Gina Homolka, auteur, fotograaf en receptontwikkelaar bij het populaire foodblog Skinnytaste.com. Ze schrijft erover: “Dit is een van mijn favoriete desserts in het hele kookboek. Traditioneel wordt panna cotta gemaakt met volle room en melk, maar met een paar aanpassingen kan hij met vrijwel elke soort melk gemaakt worden. Ik heb een beetje een kokosobsessie, dus ik vind het leuk om deze zuivelvrije versie te maken met een combinatie van magere kokosmelk uit blik en kokoswater, die beide meestal op de koelafdeling van de supermarkt te vinden zijn.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van



Skinny taste

Gina Homolka

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Smaakvol, gezond koken voor het hele gezin
  • Inspirerende, slanke recepten
  • Makkelijk te bereiden
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔