Rabarber kruimel toetje

Rabarber kruimel toetje

Het recept voor dit rabarber kruimel toetje komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. In Het groentenparadijs vind je recepten van drie generaties uit een Amsterdamse moestuin. Frisse voorjaarsgroenten, zwoel zomerfruit, rijke herfstgerechten en stevige winterkost: Manja, haar moeder en oma weten de lekkerste gerechten uit eigen tuin te maken. Voor liefhebbers van seizoensgroenten en producten van de koude grond.

Rabarber is een vaste plant die elk jaar vanzelf weer opkomt. Over dit recept, uit het hoofdstuk Lente, schrijft Manja: “Dit toetje kun je ’s middags al voorbereiden. In plaats van een grote schaal kun je ook eenpersoonsporties in kleine ovenschaaltjes maken.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Het groentenparadijs

    Manja Visser

    • Voor liefhebbers van seizoensgroenten en producten van de koude grond
    • Recepten van drie generaties uit een Amsterdamse moestuin
    • Een jaar lang de lekkerste gerechten uit eigen tuin
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch? >

Ingrediënten rabarber kruimel toetje

  • 1 kg rabarber
  • 100 g suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 2 dl water
  • Kruimeldeeg
  • 100 g bloem
  • 100 g koude boter
  • 100 g rietsuiker

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Doe voor het kruimeldeeg de bloem, de in blokjes gesneden boter en de suiker in een kom. Meng alles met je vingers totdat er een kruimeldeeg ontstaat. Zet het deeg 20 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de rabarber en snijd de stelen in grove stukken. Kook ze samen met de suiker, het kaneelstokje en het water 5 minuten op een laag vuur. Haal het kaneelstokje er dan uit en schep de rabarber in een ovenschaal. Verkruimel het deeg over de rabarber en zet de schaal in de oven tot het deeg bruin is en de rabarber langs het deeg omhoog begint te borrelen. Laat de schaal 15 minuten afkoelen en serveer met roomijs.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    Het groentenparadijs

    Manja Visser

    • Voor liefhebbers van seizoensgroenten en producten van de koude grond
    • Recepten van drie generaties uit een Amsterdamse moestuin
    • Een jaar lang de lekkerste gerechten uit eigen tuin
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Het groentenparadijs

Manja Visser

  • Voor liefhebbers van seizoensgroenten en producten van de koude grond
  • Recepten van drie generaties uit een Amsterdamse moestuin
  • Een jaar lang de lekkerste gerechten uit eigen tuin
19,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay