Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Dit recept voor deze rabarber compote met hangop komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. In Het groentenparadijs vind je recepten van drie generaties uit een Amsterdamse moestuin. Frisse voorjaarsgroenten, zwoel zomerfruit, rijke herfstgerechten en stevige winterkost: Manja, haar moeder en oma weten de lekkerste gerechten uit eigen tuin te maken. Voor liefhebbers van seizoensgroenten en producten van de koude grond.
Rabarber is een vaste plant die elk jaar vanzelf weer opkomt. Over dit recept, uit het hoofdstuk Lente, schrijft Manja: “Als kind al vond ik de zuurtjeskleur van rabarber zo mooi. Bij het oogsten stond ik er met mijn neus bovenop. De rozerode stengels hebben een friszurige smaak die milder wordt door suiker en een lekkere combinatie vormt met romige uitgelekte yoghurt. Voor een nog romigere smaak kun je Griekse yoghurt gebruiken.”