Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Rabarber compote met hangop

Rabarber compote met hangop

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 1 l volle boerenyoghurt
  • 1 kg rabarber
  • 2 dl water
  • 100 g suiker
  • 1 kaneelstokje

Bereidingswijze

  • Maak een schone dunne doek of theedoek nat, wring hem uit en leg hem in een vergiet boven een kom. Schep de yoghurt erin en laat hem een hele nacht in de koelkast uitlekken. Haal de kom met de overgebleven hangop een uur voor het opdienen uit de koelkast.
  • Schil de rabarberstengels dun en snijd ze in grove stukken. Kook ze in 5 minuten zacht in het water met de suiker en het kaneelstokje. Serveer de rabarber lauwwarm of koud met de hangop.

Dit recept voor deze rabarber compote met hangop komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. In Het groentenparadijs vind je recepten van drie generaties uit een Amsterdamse moestuin. Frisse voorjaarsgroenten, zwoel zomerfruit, rijke herfstgerechten en stevige winterkost: Manja, haar moeder en oma weten de lekkerste gerechten uit eigen tuin te maken. Voor liefhebbers van seizoensgroenten en producten van de koude grond.

Rabarber is een vaste plant die elk jaar vanzelf weer opkomt. Over dit recept, uit het hoofdstuk Lente, schrijft Manja: “Als kind al vond ik de zuurtjeskleur van rabarber zo mooi. Bij het oogsten stond ik er met mijn neus bovenop. De rozerode stengels hebben een friszurige smaak die milder wordt door suiker en een lekkere combinatie vormt met romige uitgelekte yoghurt. Voor een nog romigere smaak kun je Griekse yoghurt gebruiken.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van