Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Paleo kokos amandel ijs

Paleo kokos amandel ijs

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 100 g amandelen
  • 480 ml light kokosmelk
  • 3 el rauwe honing

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Doe de amandelen in een diepvrieszakje met ziplocksluiting en sla er met een deegroller op tot je grove kruimels hebt.
  • Meng in een kom de amandelkruimels met de kokosmelk. Verwarm de honing op laag vuur in een pannetje en roer de warme honing door het amandelmengsel.
  • Schenk het ijsmengsel in een diepvriesdoos en zet minstens 2 uur in de vriezer voor je het ijs opdient.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Tarwevrij?

Dit recept voor Paleo kokos amandel ijs komt uit Het Paleo kookboek van Daniel Green. Dit praktische, inspirerende kookboek biedt je basisinformatie over Paleo. Daarnaast bevat het honderd recepten voor ontbijt, lunch en diner die het wel heel makkelijk maken om jezelf gezond en sterk te eten. Alle recepten zijn zuivelvrij, glutenvrij en bevatten geen schadelijke stoffen. Alle voedingswaarden zijn berekend door een erkende diëtist.

Over dit recept schrijft Daniel Green: “Dit is de beste manier om ijs te eten als je het Paleo-dieet volgt. Wees je er wel van bewust dat je geen slagroom gebruikt maar kokosmelk – deze kan kristalliseren in de vriezer waardoor je een soort granita krijgt in plaats van een glad roomijs. Wil je een romiger, mousse-achtig ijs, zet dan het ijsmengel slechts 30 minuten in de vriezer.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van