IJs van banaan en amandelmelk
- 2
- Snel te maken, maar moet 4 uur in de diepvries
- Joe Wicks
- Nagerecht
- Gezond-afvallen, IJs
Ingrediënten
- 4 bananen, gepeld en in gelijke stukken
- 1 el amandelboter
- 50 ml amandelmelk
- 1 schep (30 g) vanilleeiwitpoeder
- geroosterde amandelschilfers, voor erbij (naar keuze)
Verder nodig
- Bakblik
- Keukenmachine
Bereidingswijze
- Bekleed een bakblik met bakpapier en leg de stukken banaan daar in een enkele laag op. Zet het blik in de diepvries en laat de stukken banaan in minstens 4 uur volledig bevriezen.
- Doe de bevroren banaan samen met de amandelboter, de amandelmelk en het eiwitpoeder in een keukenmachine en meng alles helemaal glad.
- Serveer je nepijs met eventueel de geroosterde amandelen erop.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Dit recept voor ijs van banaan en amandelmelk komt uit het boek Fit in 15 van de Britse fitness coach, tv-presentator en auteur Joe Wicks.
Over dit recept schrijft hij: “Ik ben dol op ijs, dus vond ik dat ik dit gezondere nepijsrecept met je moest delen. Voeg gerust ander bevroren fruit toe zoals aardbeien of frambozen voor een andere smaak.”
Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: