Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
IJs van banaan en amandelmelk

IJs van banaan en amandelmelk

4 / 5. 1

Ingrediënten

  • 4 bananen, gepeld en in gelijke stukken
  • 1 el amandelboter
  • 50 ml amandelmelk
  • 1 schep (30 g) vanilleeiwitpoeder
  • geroosterde amandelschilfers, voor erbij (naar keuze)

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Bekleed een bakblik met bakpapier en leg de stukken banaan daar in een enkele laag op. Zet het blik in de diepvries en laat de stukken banaan in minstens 4 uur volledig bevriezen.
  • Doe de bevroren banaan samen met de amandelboter, de amandelmelk en het eiwitpoeder in een keukenmachine en meng alles helemaal glad.
  • Serveer je nepijs met eventueel de geroosterde amandelen erop.

Dit recept voor ijs van banaan en amandelmelk komt uit het boek Fit in 15 van de Britse fitness coach, tv-presentator en auteur Joe Wicks.

Over dit recept schrijft hij: “Ik ben dol op ijs, dus vond ik dat ik dit gezondere nepijsrecept met je moest delen. Voeg gerust ander bevroren fruit toe zoals aardbeien of frambozen voor een andere smaak.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van