Crumble

Crumble

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • boter (om in te vetten)
  • 100 g bosvruchten
  • 25 g erythritol-basterdsuiker
  • 1/4 tl xanthaangom
  • 1/2 tl citroensap
  • 30 g amandelmeel
  • 20 g roomboter
  • 1/2 tl kaneel
  • zout
  • 30 g zuivelspread
  • bakpapier (optioneel)
  • ovenschaaltje van ca. 20x10cm

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Vet de ovenschaal in met boter of gebruik bakpapier.
  • Meng in een kom de bosvruchten samen met de helft van de basterdsuiker, de xanthaangom en het citroensap.
  • Kneed in een andere kom het amandelmeel, de roomboter, kaneel en een snuf zout tot een los deeg; het deeg moet kruimelig zijn.
  • Doe de bosvruchten in het ovenschaaltje.
  • Strijk daar de zuivelspread bovenop.
  • Verdeel de crumble over de zuivelspread.
  • Strooi de andere helft van de basterdsuiker over de crumble.
  • Zet de crumble 10 minuten in de oven en serveer.

In Ketomorfose hebben Chantal Karsten en Gerlinde konings bekende lievelingsrecepten in een koolhydraatarm jasje gestoken.

Van klassiekers als wentelteefjes en caesarsalade tot mac ’n cheese en crème brûlée. Het boek staat vol heerlijke keto recepten en koolhydaatarme recepten van ontbijt tot diner en van toetjes tot favoriete borrelhapjes. Alle gerechten zijn te bereiden met ingrediënten die je gewoon in de supermarkt vindt én ze zijn geschikt voor de hele familie!

Dit boek kan een ondersteuning zijn als je wilt afvallen of als je op gewicht wilt blijven. Want een ketogene of koolhydraatarme leefstijl hoeft niet gecompliceerd te zijn. Het is eenvoudig, lekker en je gaat je er fitter door voelen. Zo wordt een gezonde leefstijl voor iedereen toegankelijk, ook voor jou!

Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen  ➔

Inkijkexemplaar van