Brownies

Brownies

0 / 5. 0

Ingrediënten

Verder nodig

  • 1 bakblik van 30 x 15 cm

Bereidingswijze brownies

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet het bakblik in met 1 eetlepel zuivelvrije boter.
  • Meng bloem, zout en bakpoeder in een beslagkom en zet opzij.
  • Meng eivervanger, suiker, kaneel en kardemom in een kom en zet opzij.
  • Verwarm in een steelpan 5 eetlepels boter en de helft van de chocoladedruppels op laag vuur. Wacht tot de chocolade gesmolten is. Haal de pan van het vuur en voeg vanille-extract, cacaopoeder, kokosyoghurt en de overige chocoladedruppels toe aan het mengsel. Voeg bloemmengsel, eimengsel en eventueel de walnootstukjes toe. Roer goed door.
  • Schenk het beslag in het bakblik en bak ongeveer 25 minuten. Om te zien of de brownie gaar is, kun je een mes in het beslag steken. Komt het er schoon uit, dan is hij gaar.
  • Laat hem in het blik 20 minuten afkoelen of zo lang tot hij niet meer te heet is om aan te raken.
  • Bestrooi met poedersuiker en snijd in vierkantjes.
  • Serveer.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Dit recept voor brownies komt uit het Tara Stiles kookboek. Tara over dit recept: “Mijn moeder is altijd op zoek naar gezonde toetjes. Het zal wel een familietik zijn. We wisselen vaak recepten uit en proberen elkaars creaties te verbeteren. Tijdens een recent bezoekje proefde ik van mama’s brownies. Toen ze zag dat ik ze lekker vond, kreeg ik haar recept. Ik had een aantal geheime ingrediënten nooit geraden die deze brownies gezonder maken dan de plakkerige doorsneevariant. Zo lekker en zo slim. Dank je, mam!”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van