Bloedsinaasappelsorbet
Ingrediënten bloedsinaasappelsorbet
- 20 bloedsinaasappels
- 2 biologische citroenen
- 200 g fijne kristalsuiker
Verder nodig
- foodprocessor of blender
- ijsmachine
Bereidingswijze bloedsinaasappelsorbet
- Pers alle sinaasappels op één na uit.
- Snijd de hele citroenen en de hele sinaasappel in kwarten en verwijder de pitjes.
- Doe ze samen met de suiker in een foodprocessor of blender en hak ze met de pulseerknop tot een tamelijk vloeibaar geheel. Voeg het sinaasappelsap toe en druk nog één of twee keer op de pulseerknop.
- Schenk het mengsel in een ijsmachine en draai het tot ijs. Serveer de sorbet op de dag waarop hij is gemaakt.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Het recept voor deze bloedsinaasappelsorbet komt uit River Cafe 30, het Italiaanse jubileumkookboek van River Café (het meest bekende restaurant van Londen en de keuken waar Jamie Oliver werd ontdekt).
Zo ziet dit recept eruit in het boek
Inkijkexemplaar van
Dit artikel is gebaseerd op dit boek
- De 120 lekkerste recepten van het bekendste restaurant van Londen
- Simpele, moderne, Italiaanse gerechten, met ingrediënten van het seizoen
- Prachtig jubileumkookboek, een must have voor alle foodies